Hangulatos Márton-napi sportrendezvény a Weöresben


2012-11-11 07:50:24  | cikk: Véseiné Kárpáti Ágot  | 


Az előző tanévben rendeztünk először Márton napjához kapcsolódóan vidám családi sportdélutánt, amit az idei tanévben is megszervezett iskolánk alsós munkaközössége. Bizonyára megtetszett a családoknak ezen lehetőség a mozgásra, mivel legalább kétszer annyian jelentek meg, mint tavaly.
A szervező munka eredményeként minden osztály tudott 10 fős csapatot (5 gyermek, 5 felnőtt) indítani a játékos vetélkedőn, sőt voltak olyan szerencsés csapatok, ahol még többen megjelentek, így váltogathatták az indulókat az egyes versenyszámokban.
Nem kellett sokat várni a hangulat felforrósodására, az első bemelegítő mezcserés futóváltó alatt már hangos biztatás hallatszott minden felől. A gyermekcipelő váltó az alsóbb évfolyamosoknak kedvezett, de ezt hamar kiegyenlítette a szülő-csemete együtt futása a karikában, majd a zsámolyos célba dobás. Praktikák és rafináltságok hiányától szerencsére egyik csapat sem szenvedett, egyre bátrabban, egyre vidámabban segítették egymást a csapatok tagjai. Ügyességi feladat zárta a játék első felét, tollaslabdát kellett egy tollasütőn egyensúlyozva minél gyorsabban végig vinni a kijelölt pályán. Bernscherer Kati néni hangja ezen a ponton pihentetésre szorult, ezért az ebédlő felé vettük az irányt.
A félidő kellemes meglepetést tartogatott a már kimelegedett, vidám társaságnak: "Ha lúd, legyen kövér!" - lilahagymás zsíros kenyér és forró tea pótolta az elveszett kalóriákat, a Márton-napi eszem-iszomot megidézve. Régen esett ilyen jól a falat Iza néni és Erika néni tálalásában. A nagy fazék teát azonnal kisebb csoportosulás vette körül, mihelyst megérkezett. Tűz Kati néni és Bátor Marika néni alig győzték merni.
Ezen cikk szerzője az anyagbeszerzésen túl bátorkodott egy Árvai Marika nénitől tanult játékot eljátszatni a második rész indításaként. A sok "lúd" akkora kört alkotott a tornatermünkben, hogy azt szinte teljesen betöltötte.
Géza bácsi egy labdarúgó bajnokságról felmentőként érkezve átvette az irányítást a második részben. A sokat megélt felnőtteknek is érdekes volt a kenyérfalatos váltó valamint a toronyépítés. Itt bizony a jó taktika vezetett csak jó eredményre. A klasszikus padon csúszás idején hatalmas biztatások, ünneplések hallatszottak innen-onnan. Utolsó feladatként épített kiskapu alatt kellett átcsúszni mindenkinek, de ekkor már "felrobbant" a tornaterem, mindenki nyerni akart.
A helyezési számok gyorsan kiadták a végső sorrendet: Három osztály (1.b, 2.a, 3.b) holtversenyben végzett a negyedik helyen. Szintén osztozott a harmadik helyezésen az 1.a és a 4.a. A versenyben másodikak lettek a 4.b-sek. Az iskola legsportosabb alsósai a 3.a osztály csapatát erősítették.
Az eredményhirdetéskor büszkén gratuláltunk és nagy tapssal jutalmaztuk a fiatalos nagymamákat, természetesen a nagypapa is megérdemel minden dicséretet.
Jó volt látni a játék alatt igazi csapattá formálódó versenyzőket, a gyermekeikkel együtt játszó szülőket, akik talán kicsit újra gyerekek lettek, felidézhették iskolai élményeiket, az osztályukért szurkoló tanító néniket, a vidáman futkosó kistesókat, egyszóval mindenkit, akinek jól esett két óra önfeledt mozgás.
A Timi néni által készített fotókat látva reméljük még többen csatlakoznak hozzánk a következő alkalommal!                               
                                                                                                                                  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!