„A szalag elválaszt, leválaszt és összeköt” - A közgázosokra került fel elsőként a piros-kék szalag


2012-11-10 11:00:42  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„A szalag elválaszt, leválaszt és összeköt” - A közgázosokra került fel elsőként a piros-kék szalag főképe
A hagyományoktól eltérően az idei évben a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményének (volt Közgáz) végzőseire került fel elsőként a város középfokú intézményei közül a középiskolai évek végét szimbolizáló piros-kék szalag. 
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme szinte zsúfolásig telt tegnap este az izgatott szülőkkel és hozzátartozókkal az ünnepélyes rendezvény alkalmából.
A diákok már hónapokkal ezelőtt lázasan készültek a szalagavató műsorra, melyben napjaink divatos tehetségkutató műsorainak paródiái ugyanúgy helyet kaptak, mint a közös búcsúdalok. A négy osztály vidám, zenés-táncos összeállítása után, amelyek az együtt töltött szép éveket idézték fel, Patus Károlyné kollégiumvezető köszöntötte az ünneplő közösséget.
- Különleges nap ez a mai. Még nem búcsúzunk, ma örülünk és ünnepelünk. Szeretettel nézünk a végzős diákokra, örülünk, hogy szülőként-, rokonként-, pedagógusként itt lehetünk. Köszönjük, hogy nevethettünk és meghatódhattunk, de kicsit már a holnapra is gondolunk, tudjuk, hogy nagy kihívások előtt vagyunk: öröm és bánat, jó és rossz, siker és kudarc, szeretet és csalódás vár rátok, de reméljük több lesz a jó döntés és kevesebb a tévedés. Még nem búcsúztok. Van még néhány hónapotok, hogy tanuljatok, felkészüljetek a vizsgákra, van még néhány hónapotok, hogy a barátságokat elmélyítsétek, hogy szép emlékeket gyűjtsetek, hogy még jobb osztályközösséget kovácsoljatok. Fontosak a gyökerek. Éreznünk kell, hogy tartozunk valahová, hogy számíthatunk barátainkra, hogy fontosak vagyunk valakinek. Erre az iskolára és tanáraitokra biztosan számíthattok. Szerencsések vagytok, mert szerető és gondoskodó családotok és baráti körötök van, akik eljöttek, itt vannak, veletek izgultak az est sikeréért, akik most nagyon büszkék rátok, akik mindent megtennének azért, hogy sikeres és boldog emberek legyetek. Remélem, ebben az intézményben nemcsak jó tanárokra, de jó nevelőkre is találtatok, akik az iskolában, a kollégiumban igyekeztek tudásuk legjavát adni. Most már rajtatok a sor, legyetek felkészültebbek, mint mi vagyunk, legyetek kitartóak, tanuljatok nyelveket, s bármi lesz a munkátok, azt becsülettel végezzétek - mondta Patus Károlyné.
Végül az est fénypontja, a piros-kék szalagok átvétele következett. Az osztályfőnökök (Tóthné Pál Gabriella, Tóthné Orosz Krisztina, Magasy Gyula és Bíró Jenőné) feltűzték a szalagokat a végzősök egyenruhájára.
Ezt követően Szakács Attiláné a végzős diákok szüleinek nevében szólt az egybegyűltekhez.
A diákok színvonalas műsora a keringővel, majd egy pezsgős koccintással zárult.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!