Labdarúgás: Őszi Torna és Grassroots fesztivál


2012-11-08 17:12:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Labdarúgás: Őszi Torna és Grassroots fesztivál főképe
2011 júniusában a Magyar Labdarúgó Szövetség irányítói, valamint az OTP és a MOL vezetői bejelentették a Bozsik-program újraindulását, melynek fő célkitűzése a tömegesítés, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Ennek elérése érdekében a szövetség egységes, átlátható rendszert hozott létre, mely két részből a Gyermek Egyesületi Programból és a Gyermek Intézményi Programból áll. A Spartacus pályán hat korcsoportban a Weöres, Pápakovácsi, Csót, az Erkel, Városlőd, Vaszar és a Munkácsy csapatai mérkőztek meg egymással. A nap az első korcsoportosok grassroots fesztiváljával indult.
- Hat helyszínből álló játékos edzésjellegű feladatsort alakítottunk ki a gyerekeknek - mondta Nagy Géza körzeti szervező. A programban 4-4 elleni játék, labdás koordinációs feladatok, kapuralövések, mozgáskoordinációs gyakorlatok szerepelnek, egy helyszínen 10 percet tölt a csapat. A II., III., IV. korcsportosok pedig 4+1 fős, 1x15 perces mérkőzéseket játszanak körmérkőzéssel.
Nagy Géza hozzátette, az intézményi program célja a játék megszerettetése, az intézményi tömegbázis kialakítása és szélesítése, a tehetséges gyermekek sportszervezetekbe irányítása az 5-14 éves korosztályban.

Az eredmények itt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!