Több százan vették át ma az élelmiszercsomagokat


2012-11-08 13:36:02  | cikk: mo  | 


Több százan vették át ma az élelmiszercsomagokat főképe
Kígyózó sorokban várakoztak a pápaiak a volt Városgazdálkodási Vállalat telephelyén, a Juhar utcában, hogy átvehessék az Európai Unió által finanszírozott élelmiszer egységcsomagot. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ugyanis ebben az évben is térítésmentes élelmiszersegélyt juttatott el településünkre, melyet Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Családsegítés munkatársai osztanak szét a legrászorultabb személyek között ma és a holnap délelőtt. Maródiné Győrffy Viktória érdeklődésünkre elmondta, az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szervezi. Az országos program keretében az uniós forrásból előállított élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek juttatták el a magyarországi rászorultak részére. A vezető családgondozó hangsúlyozta, a szervezet legutóbb tavaly októberben juttatott segélyszállítmányt Pápára, akkor összesen 10 tonna mennyiségű élelmiszer kerülhetett ki mintegy 1700 rászoruló családhoz. A segélyszervezet közreműködésével ezúttal 16 tonna szállítmány érkezett városunkba, melyből a Családsegítő Szolgáltatás munkatársai és a segítő önkéntesek 2000 egységcsomagot állítottak össze a nehéz helyzetben élő pápai családok számára.
A 9,5 kg súlyú élelmiszercsomag 2 kg finomlisztet, 1 kg rövid csőtésztát, 6 liter kakaós italt és fél kg vaníliás karikát tartalmaz. Maródiné Győrffy Viktória megjegyezte, részcsomagokat is összeállítottak, melyekbe vaníliás karika már nem került. Az egységcsomagokat minden létminimum közelében, illetve az alatt élő család átveheti, ezenkívül jogosultak az élelmiszersegélyre a kisnyugdíjasok is. A családok öt fő felett két csomagot vihetnek haza – adott tájékoztatást a vezető családgondozó, majd hozzátette, az élelmiszerosztásnál nagy segítséget nyújtanak a Városgondnokság és a Családsegítés munkatársai, valamint a szolgálat ügyfélköréből kikerülő segítők és a szabadidejüket feláldozó önkéntesek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!