Fogyatékkal élők köszönete az adományokért


2012-11-08 00:27:09  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Fogyatékkal élők köszönete az adományokért főképe
Vidám zenés műsorral és finom harapnivalóból álló vendéglátással fejezték ki köszönetüket tegnap délután az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) Fogyatékosok Nappali Intézményének ellátottjai a tavasszal, illetve a nyár folyamán kapott, összesen közel másfél millió forintos adományért.
A Fogyatékosok Nappali Intézményében zajló ünnepségen többek között részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, Benecz Rita, az önkormányzat szociális és egészségügyi osztályának vezetője, Keith Boone ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka, Peter Losi, a Boeing cég helyi vezetője, valamint Solymosi László, aki a NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökséget képviselte.
Az egybegyűlteket Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezető köszöntötte, majd elmondta, a Nehéz Légiszállító Ezred és a pápai önkormányzat szervezésében áprilisban megvalósuló jótékonysági futásnak köszönhetően csaknem 210 ezer forint gyűlt össze a Fogyatékosok Nappali Intézménye részére. Júniusban a Lapterjesztő Zrt. 400 ezer forintot, míg a Boeing cég közel 800 ezer forintot adományozott az intézetnek.
– A támogatást a Fogyatékosok Nappali Intézménye tárgyi feltételeinek bővítésére fordítottuk. Televíziót, számítógépet, kerti bútorokat, különféle kiegészítőket, illetve fejlesztő játékokat vásároltunk, továbbá ebből finanszíroztuk az ellátottak esztergomi kirándulását. Az adományozott összegnek közel a felét használtuk fel eddig - tájékoztatott Szalainé Tihanyi Andrea.
Megtudtuk tőle, jelenleg húsz fő látogatja az intézményt, amely elsősorban a saját otthonukban élő, a tízedik életévüket betöltött, önkiszolgálásra részben képes vagy önellátásra nem képes, de felügyeletre szoruló fogyatékos, illetve autista személyek napközbeni ellátását végzi. Az intézet szolgáltatásai között szerepel például társas kapcsolatok kialakítása és fenntartása, szabadidős programok szervezése, a hivatalos ügyek intézésének segítése, vagy éppen egyéni fejlesztési tervek megvalósítása.
– Intézményünkben nagyobbrészt családban élő, középsúlyos és halmozottan sérült ellátottakat fogadunk. Az iskola elvégzése után nálunk új közösségre, barátokra találnak azok, akiknek munkavégzésre nincs lehetőségük. Jelenleg az ellátottaink átlag életkora 32 év, közülük 13 nő, 7 pedig férfi. A magas színvonalú szakmai munkát négy kolléganő biztosítja. Fontos számunkra a szülőkkel való szoros kapcsolattartás, amely kölcsönösen segíti az ellátottak mindennapjait – fogalmazott az intézményvezető.
Az ellátottak műsora után Keith Boone, majd dr. Áldozó Tamás szólt a jelenlévőkhöz, akik egyaránt példaértékűnek nevezték a széleskörű összefogással megvalósult adományozást. Ezt követően a vendégek megtekintették a Fogyatékosok Nappali Intézményét, végül pedig kötetlen beszélgetéssel zárult az ünnepség.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!