Változatos előadásokat kínál a 2012/2013-as ifjúsági színházbérlet


2012-11-07 18:36:45  | cikk: Babos Petra  | 


A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az előző évekhez hasonlóan idén is kínál a diákság számára felejthetetlen színházi élményt az ifjúsági színházbérlet előadásaival.
- Pápán nagy hagyománya van a diákszínjátszásnak, s annak is, hogy sok diák jár színházba. A város példaértékű e területen, hiszen szinte minden középiskola és néhány általános iskola tanulói is bérlettulajdonosok. A mai világban nagyon nehéz a diákságot megszólítani, számukra kedvelt előadást kínálni. Szerencsére, nekünk nagyon jó együttműködésünk van a tanárokkal, akik segítenek kiválasztani a fiatalok számára a legkedveltebb darabokat. A tendencia azt mutatja, hogy a kamaraszínházi előadásokra igény van. Ezek a darabok elsősorban olyan problémákat járnak körül, amelyek a mai fiatalokat foglalkoztatják. Az ilyen előadásokat drámafoglalkozások követik, ahol beszélni tudnak az adott témáról - mondta dr. Baloghné Uracs Marianna intézményvezető-helyettes.
- A 2012/2013-as évadban is három ifjúsági színházbérlet-sorozatot indítottunk, a Tarczyt, a Bocsort és az Orlayt, melyben 4-4 darabot tekinthetnek majd meg az érdeklődők. Az idei évben változás lesz, hogy az Orlay bérlet előadásai 12 órakor fognak kezdődni, a többi változatlan marad, a Tarczy 19 órakor, míg a Bocsor 14 óra 30 perckor kezdődik majd. Igyekeztünk változatos előadásokat kínálni a diákoknak. Izgalmas előadásnak ígérkezik a Hajmeresztő című bűnügyi társasjáték, ahol majd a nézők mondják meg, hogy hogyan is érjen véget a darab. Mint minden évben, idén is lesznek új társulatok a palettán, így például a Duna Táncműhely és a Jászai Mari Színház is bemutatkozik táncszínházi, illetve tragikomédiai előadással. Vannak természetesen olyan társulatok is, amelyek régi partnereink, s akiket nagyon kedvel a közönség, mint például a Forrás Színház, a Nézőművészeti Kft. és a Teleszterion Színházi Műhely- tette hozzá dr. Baloghné Uracs Marianna.
Bérletek továbbra is igényelhetőek az iskolai szervezőtanároktól. A bérletek ára 5.500 Ft-ba kerül, melynél részletfizetésre is van lehetőség.
Az évad november közepén kezdődik a Teleszterion Színházi Műhely: Szarvasfi előadásával, valamint a Nézőművészeti Kft. Vakság című kamaraelőadásával.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!