Karate: Európa Kupa Dunaszerdahelyen


2012-11-06 15:52:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: Európa Kupa Dunaszerdahelyen főképe
A Griff SE a múlt hétvégén hat versenyzővel vett részt a Gyermek, Serülő Európa Kupán. A rangos eseményre hét ország 37 klubjából több mint 200 versenyző nevezett. A szlovákiai Dunaszerdahely adott otthont a megmérettetésnek, a résztvevő országok Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna, Horvátország, Románia, Csehország és Magyarország voltak. Ez volt a második, kifejezetten gyerekeknek rendezett Európa Kupa. Pápa városát és a Griff SE-t Benkő Noémi, Benkő Ármin, Ferenczy Áron, Gerencsér Marcell, Molnár Milán és Nagy Benedek képviselte, a versenyt Bolla András elevenítette fel.
- Benkő Noémi egy öt küzdőből álló körmérkőzéses csoportba került, ahol nagyon kemény ellenfelek vártak rá. Volt olyan csata, amelyik a hosszabbítás után sem dőlt el, így bírói döntés született. Noémi nagyon okosan, összeszedetten versenyzett, négy küzdelemből négy győzelmet szerzett, így a kupa és az aranyérem is bekerült a pápai karatés gazdag trófeagyűjteményébe. Mivel a verseny egyben a nyílt szlovák bajnokság is volt, ezért Noémi már nem csak többszörös magyar és szlovák bajnok, emellett Európa Kupa győztes is. Benkő Ármin, Molnár Milán és Gerencsér Marcell elég nehéz, körülbelül 30 fős csoportba kerültek. A küzdelmek itt egyenes kieséses rendszerben zajlottak, a döntőig négy-öt csatát is meg kellett vívni. Ármin megint egy kicsit jobb formát mutatott a korábbi versenyekhez képest, de sajnos ezúttal ez is kevésnek bizonyult, kiesett. Marci a küzdelemben próbálta pontosan végrehajtani, amit az edzéseken gyakoroltunk, bátran küzdött, de sajnos a továbbjutás most nem sikerült, ő is kiesett. Milán kirobbanó formában versenyzett, egymás után nyerte a küzdelmeket, és gyors találatokkal, jó taktikával a döntőbe verekedte magát. Itt egy szintén magyar ellenféllel szemben alul maradt, sajnos egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt beszedett egy két pontot érő találatot és a mérkőzés végén is ennyi volt a különbség. Ahogy tavaly, Milusnak idén is be kellett érnie az ezüstéremmel, ami így is fantasztikus eredmény. Ferenczy Áron is népes csoportból indult, itt 28 küzdő próbált szerencsét. Áron, mint mindig, most is pontos, gyönyörűen kivitelezett technikákkal, okosan megválasztott taktikával versenyzett és a legjobb négy közé jutott. Egyetlen vereségét a későbbi kupagyőztestől szenvedte el, Áron így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Nagy Beni az első küzdelmében sima 6-0-s győzelemmel mutatkozott be. A második harca nem alakult túl jól, több sérülést is összeszedett, végül nehezen, de mégis nyerni tudott. A harmadik küzdelem már a dobogóra jutásért zajlott. Sajnos, mint két hete, most is újabb sérülés jött az előzőek mellé, így Beni nem jutott a legjobb négy közé.
Bolla András hozzátette, reményeik szerint az élmények és a tapasztalatok remekül hasznosulnak majd az edzőtermi munkánkban és további szép sikerek elérése felé viszik majd őket. Mint minden alkalommal, most is nagyon köszönik a szülők tevékeny részvételét, és a támogatóink segítségét, hogy eljuthattak a versenyre. A versenyzők felkészítői sensei Szalóki Sándor, Nagy Lívia, Csizmadia Melinda és Bolla Péter voltak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!