Készülnek a hétvégi újbor ünnepre


2012-11-06 14:30:48  | cikk: mo  | 


Készülnek a hétvégi újbor ünnepre főképe
Építik a 10x30 méteres rendezvénysátrat az Esterházy-kastély udvarán. A Városgondokság munkatársai előkészítették a murvás területet a hétvégi programokra, a Szent Márton-napi újbor ünnepére. A fesztiválsátor alatt lesz a színpad, melyet még ma felépítenek, és itt kínálja majd egy helyi vállalkozó a libából készült finomságokat. A Városgondokság munkatársai holnap reggel kezdik meg a 9 db faház felépítését, melyek a kastély udvarában, a sátor két-két oldalán helyezkednek majd el. A napokban kihelyezik a 40 db asztalt és a 80 db padot is. Csütörtökön már csak a villanyszerelést végzik a szakemberek – tájékoztatott az előkészületekről Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője.
Az infrastruktúra kiépítéséért és a rendezvény ideje alatt a terület tisztán tartásáért a Városgondokság felel, míg a színpadi produkciókat, valamint a programokat a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezi. A Márton-napi folklórt számos művészeti csoport fellépése, vásári komédia, játszóház és énekegyüttes jeleníti meg.
A Szent Márton-napi újbor ünnepén, november 9-11-ig a faházakban öt borosgazda kínálja finom borait, lesz egy pálinkaház és gasztronómiai finomságok: kürtőskalács, lángos és újdonságként sült gesztenye. Szent Márton napján azonban a jó bor mellé libasült is dukál, így a sátorban a legkülönfélébb libából készült ételek várják a vendégeket. 
A rendezvény pénteken este hatkor színpadi produkciókkal kezdődik. Az ünnepélyes megnyitó 19 órakor lesz az Esterházy-kastély udvarán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!