Irodát nyitott a kereskedelmi és iparkamara


2012-11-05 20:03:59  | cikk: mo  | 


Irodát nyitott a kereskedelmi és iparkamara főképe
Az ajkai irodanyitást követően holnaptól Pápán is közelebb kerülnek a vállalkozókhoz és az érintettekhez a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásai. A szervezet fontosnak tartja, hogy hatékonyabban, gyorsabban tudjon reagálni a gazdasági szereplők igényeire és helyben nyújtson szolgáltatásokat a vállalkozásoknak és a tanulóknak. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara e célok mentén nyitotta meg területi irodáját a Gyöngyház udvarban, a Rákóczi utca 3 szám alatt, ahol jelenleg két fő látja el a legfontosabb feladatokat a szakképzéssel és a gazdaságfejlesztéssel kapcsolatosan.

Az iroda ünnepélyes megnyitásán dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a 2012 év elejétől végbement változások nyomán sok kérdés merülhetett fel a gazdasági szereplőkben. Az új rendszerben segíti az eligazodást a helyben működő iroda, főként a kamara két nagy területén nyújtanak segítséget a megfelelő felkészültségű, tapasztalt munkatársak. Az elnök összefoglalta, az iroda alkalmazottai a szakképzés terén nemcsak a szakképző intézményekkel tartják a kapcsolatot, hanem a tanulószerződéses tanulókkal és a gyakorlati foglalkoztatókkal is.
Markovszky György hangsúlyozta, a gazdaságfejlesztés területén szintén fontos, hogy minél élőbb legyen a kapcsolat a kis-és közepes vállalkozásokkal.
- Szeretnénk, ha a vállalkozók megismernék, milyen lehetőségeik vannak. Helyben tájékozódhassanak a pályázati lehetőségekről, a hitelekről és egyéb forráshoz jutási lehetőségekről, a szakmai programokról, rendezvényekről. Célunk, hogy minél érthetőbben, világosabban prezentáljunk minden olyan információt, amely a gazdasági szereplők jövője, boldogulása terén lényeges lehet – fogalmazott a kamarai elnök.

Az irodaavatón részt vett Unger Tamás is. Az alpolgármester üdvözölte az iroda újbóli megnyitását, amelynek elődje korábban az Inkubátorházban működött. Unger Tamás elmondta, az elmúlt másfél évben Pápa gazdasága egy olyan pályára került, amely mindenképpen szükségessé teszi egy ilyen iroda működtetését.
- A befolyt iparűzési adó szeptember végi mértéke már most 10 százalékkal meghaladja a város 2011. évi iparűzési adóbevételét. Ebből az látszik, hogy a helyi vállalkozások elindultak egy olyan pályán, amely számukra a forgalom növekedését jelenti. A másik változás, hogy a munkanélküliségi ráta az elmúlt két évben lényegesen csökkent. A szeptember végi adatok körülbelül 7,5 százalékos rátát mutatnak. Erre az elmúlt három évben nem volt példa. Ez a két szám azt jelzi, hogy a pápai vállalkozások folyamatosan fejlődnek – tájékoztatott az alpolgármester, majd hozzátette, a legnagyobb foglalkoztatók termelésnövekedését figyelembe véve a jövőben 300-400 új munkahellyel számolhatunk Pápán.
Unger Tamás megjegyezte azt is, a szakképzés a kamara kezelésében kiemelt szerepet kapott, az új iroda segíthet abban, hogy a munkaerő-piaci összefüggések jobban érvényesüljenek, emellett a vállalkozások hatékonyabban tudják megfogalmazni azokat az igényeket, amelyeket a helyi szakképző intézmények ki tudnak elégíteni, és ezzel generálja fejlődésüket – tette hozzá az alpolgármester, majd biztatta a helyi vállalkozásokat, hogy minél nagyobb számban keressék fel a belvárosban megtalálható kamarai irodát.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara területi irodája hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00-ig, pénteken 8:00-12:00 óráig fogadja az érdeklődőket a Gyöngyház udvarban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!