Tíz emberrel is legyőzte a Haladást a Lombard Pápa


2012-11-03 19:15:31  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Tíz emberrel is legyőzte a Haladást a Lombard Pápa főképe
A labdarúgó NB I 13. fordulójában presztízsmeccset rendeztek a Perutz Stadionban. A Lombard Pápa – Szombathelyi Haladás találkozó Bíró Péter személye miatt mindig kiemelt figyelmet kap, ezúttal sem volt ez másképp, a több mint 3000 néző remek hangulatot teremtett a pápai stadionban. Zsivóczky-Pandel Gyula a Szűcs - Nagy S., Rodenbücher, Dlusztus, Présinger - Maróti, Sekour - Quintero, Tóth B., Arsic – Maric kezdőt vonultatta fel, a másik oldalon Artner Tamás a Rózsa - Fehér, Guzmics, Devecseri, Búrány - Rajos, Iszlai -Schimmer, Nagy G., Radó – Kenesei kezdőt favorizálta. Az első perctől kezdve lüktető volt a játék, ám igazi gólhelyzet nem alakult ki. A félidő derekán Maróti ugratta ki Quintero-t, aki a kimozduló Rózsa fölött átemelte a labdát, sajnos a kapu mellett is elment a játékszer, ígéretes helyzet volt. Két perccel később egy kapu előtti kavarodást követően Devecseri kezét érintette a labda, Veizer játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott, a tizit Maric nagy erővel a bal felsőbe vágta 1-0. A 38. percben megint Maric, a vendég védelem és Veizer játékvezető került a középpontba, a felugró szerb támadót ugyanis Fehér Zoltán találta el a levegőben, újabb tizenegyes! A labda mögé megint Maric állt, aki ismét a bal oldalt választotta, ám Rózsa ezúttal nagy vetődéssel kiütötte a játékszert, így maradt az 1-0. A szünetig nem is változott az eredmény, a hazai drukkerek elégedetten tapsolhattak a mieinknek, a vendégszurkolók pedig cseppet sem voltak elégedettek az első félidőben látottakkal. Az 55. percben Kenesei szabadrúgása okozott némi riadalmat, de egyenlítés nem lett a pontrúgásból. Egy óra játék után megfogyatkoztak a mieink, Sekour Radó felrúgásáért megkapta második sárga kártyáját, így mehetett zuhanyozni, újra izgalmassá téve a párharcot. Két perccel később Quintero parádés labdáját Arsic vezette a kapusra, ám ő a kivetődő Rózsába rúgta a ziccert. Az eredmény a hátralévő időben nem változott, a várt Haladás rohamok elmaradtak, így a Lombard Pápa nagyot küzdve itthon tartotta a három pontot, a pápai gárda minden dicséretet megérdemel, hiszen nagyot küzdve emberhátrányban is győzelmet ünnepelhettek.

Lombard Pápa – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0) Gsz. Maric

Zsivóczky-Pandel Gyula: Ellentétes félidőket láthattunk, az első 45 percben mi, a másodikban a Haladás dominált. A kiállítás után hősiesen védekeztünk, a játékunkban egyértelműen benne volt a kontrák lehetősége. Közel két hónappal ezelőtt elkezdünk egy munkát, erről az útról nem fogunk letérni. Gratulálok a játékosaimnak és a közönségünknek is, ez a csapat ugyanaz a gárda, amely 6-0-ra kapott ki Győrben és pokolba kívánták őket. Felálltunk a padlóról, megyünk tovább előre.

Artner Tamás: Gratulálok a Pápának, jól játszottak. Az első félidőben elkövettünk két hülyeséget, annak ellenére, hogy Rózsa megfogta a második büntetőt ez nagyban befolyásolta a mérkőzést. A második játékrészben mindent megtettünk, hogy megfordítsuk a meccset, szerkezetet váltottunk, szinte 3-3-4-et játszottunk, ám ez is kevés volt. Jó mérkőzésen nem érdemtelenül nyert a Pápa.

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Rodenbücher, Dlusztus, Présinger - Maróti, Sekour - Quintero, Tóth B. (Tóth G., 73.), Arsic (Seye, 77.) – Maric (Benko, 85.)

Haladás: Rózsa - Fehér, Guzmics, Devecseri (Kulcsár, 35.), Búrány (Ugrai, 73.) - Rajos, Iszlai (Andorka, 63.) - Schimmer, Nagy G.,  Radó - Kenesei

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!