Beszélgetés a művészetről - kiállítászáró összejövetel a Somogyiban


2012-11-03 18:38:53  | cikk: mo  | 


Beszélgetés a művészetről - kiállítászáró összejövetel a Somogyiban főképe
Finom jazz muzsika, vers, pogácsa, rábaközi perec lekvárral és meleg tea hangolta meghitt eszmecserére mindazokat, akik eljöttek a Somogyi Galériába, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett kiállítászáró beszélgetésre ma este. A különleges alkalom megszervezéséhez a közelmúltban nyílt gyűjteményes kiállítás adta az ötletet. A gondolat, mely szerint érmes lenne e sokszínűségével lenyűgöző tárlatot méltóképpen lezárni, Heitler László festőművész, művészeti író fejéből pattant ki, aki egyébként a Műalkotások pápai otthonokból című kiállítás összeállítója is volt. A festőművész elmondta, korábban volt példa hasonló programok, összejövetelek szervezésére, ezért gondolta úgy, hogy egy kötetlen beszélgetésre most szívesen összejönnének a művészetkedvelő érdeklődők, pláne, ha a galériában megtalálható műalkotásokkal kapcsolatos gondolataikat egy forró tea és finom perec elfogyasztása mellett tehetik meg. A hangulatot csak fokozta Fehér Krisztina szavalata, aki Kassák Lajos Festményeim előtt című versét tolmácsolta és a nyáron alakult Ribillió Andante Jazz Trió is, akik kitűnő atmoszférát teremtettek kellemes, lágy zenéjükkel. A zenekar egyébként pápai és győri zenészekből, baráti társaságból alakult. Holb Henrik basszusgitáron játszik, Somogyi Balázs a billetyűs, Horváth Gábor gitározik és Bodnár Huba a dobos a zenekarban. Bodnár Huba érdeklődésünkre elmondta, nagy lehetőség és izgalmas élmény számukra egy kiállításon játszani, hiszen ez nem minden zenekarnak adatik meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!