Burkolják a Fő téri járdát


2012-11-02 19:22:09  | cikk: HuHa  | 


Burkolják a Fő téri járdát főképe
Ma délelőtt megkezdték a kivitelezők a Fő tér nyugati oldalán futó járda burkolását. Az OTP sarkától a Bizi-Ker-ig tartó kb. nyolcvan méteres szakaszon e hét elejére kialakították a kerti szegélyeket, melyek a járda és az úttest között húzódó zöld területeket határolják, a murva alaprétegre rákerült a teherhordó betonréteg, ma pedig megkezdték a gránit burkolókövek lerakását is. A különböző méretű köveket a Fő téri korzó mintájával megegyezően rakják le, a téren futó elválasztó rasztercsíkok a járdán is folytatódnak, a kövek vastagsága pedig megegyezik a tér gyalogos forgalomra kialakított területén használtakéval. A munkaterület további szakaszán a kenyérboltig a durva murvaalapot készítették el az építők és ma elkezdődött a zöld felületeket határoló kerti szegélyek kialakítása is. A téren a templom mögötti területen folyt a munka a héten, a 10-es és 11-es raszterhez tartozó szakaszon csaknem teljesen kész a gránitburkolat, az utolsó, 12-es raszter területén pedig elkészült az alapbeton. Ez a felület egyébként az utolsó a templom mögött, ennek burkolásával a gránittal borított terület összeér a már korábban leburkolt Plébániasorral. A kivitelezők mindemellett a héten megkezdték a Szent István Római Katolikus Általános Iskola melletti járda megújítását is. Az intézmény bejáratáig – a belváros felől – már nyáron elkészült a járda, most a Gróf út felőli szakaszon dolgoznak az építők. A régi ágyazat kiemelése megtörtént, a tükörkészítés folyamatban van, ezt követi majd a murvaágyazat és betonréteg kialakítása, aztán pedig a burkolás. A korábbi lépcsős megoldáshoz képest az új járda akadálymentes lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!