Képzőművészeket rajzolnak


2012-10-30 19:00:04  | cikk: mo  | 


Képzőművészeket rajzolnak főképe
Ősszel is folytatódik a 12-es színkör. A nyári művésztelep továbbgondolásaként megvalósult kreatív foglalkozáson már régóta készül az ún. híres emberek arcképcsarnoka, vagyis a színkörben tevékenykedő, rajzolni vágyó tehetségek olyan személyeket kapnak ceruzavégre, akik már letettek valamit az asztalra, ezenkívül pápaiak vagy valamilyen módon kötődnek városunkhoz. A hónap utolsó szombatjain, a Somogyi József Galériában berendezett műhely maximálisan kielégíti az amatőr mozgalom igényeit – fogalmazott Borbély Lajos, a színkör vezetője, majd hozzátette, - ma már igencsak megfiatalodott a brigád, hiszen sok középiskolás fiatal társul a 12-es színkör 12 alapítójához. Borbély Lajos érdeklődésünkre elmondta, többen azért csatlakoztak  a körhöz, mert középiskolájukban kevés óraszámban tanulják a rajzot, ők viszont ilyen pályán mennének tovább. Erre is kitűnő lehetőséget biztosít a havi egy alkalommal megszervezett művésztelep.

A 12-es színkör tagjai elsőként a pápai, vagy Pápáról indult legendás zenészeket kapták ceruzavégre, majd az élsportolók következtek, most pedig a képzőművészeket méregetik a résztvevők. A cseppet sem egyszerű feladatot, a modell szerepét ellátta már Molnár Lajos festőművész, Horváth Géza fotóművész, vagy legutóbb éppen Tóth Kálmán művésztanár. Képzőművészek még akadnak jócskán a városban, úgyhogy a kreatív tevékenység nem áll meg a 12-es színkörben. Borbély Lajos elárulta azt is, márciusig még van néhány személy a művészek listáján, de utána már újabb foglalkozási kör szereplőit veszik górcső alá a művésztelep tagjai. A 12-es színkör vezetője jelezte, jövőre a sajtó képviselőit szeretnék megörökíteni a különleges arcképcsarnokban.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!