Munkajogi konferencia pedagógusoknak


2012-10-30 03:23:44  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Munkajogi konferencia pedagógusoknak főképe
Hogyan alkalmazzuk a közalkalmazotti jogviszonyt és a köznevelést érintő változásokat? címmel tartott munkajogi konferenciát a Menedzser Praxis Szakkiadó és Gazdasági Tanácsadó Kft. a tegnapi nap folyamán a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületében.
A rendezvényen közel kétszáz, elsősorban pápai és környékbeli óvodákból, iskolákból érkező pedagógus kapott átfogó képet az új Munka Törvénykönyvéről, valamint a közalkalmazotti törvényt és jogviszonyt érintő változásokról. Emellett elemzés alá került az új közoktatási és köznevelési törvény is.
- A mai világban fontos, hogy a dolgozók tisztában legyenek az őket érintő törvényi változásokkal. Felvettem a kapcsolatot a Menedzser Praxissal, majd közösen megszerveztük ezt a munkajogi konferenciát, amelyet az óvodák és az iskolák széles körében meghirdettünk. Végül közel kétszáz pedagógus jött el az eseményre, még a megyehatáron túlról is érkeztek érdeklődők a konferenciára - nyilatkozta hírportálunknak Csákvári Judit, a Városi Óvodák intézményvezetője, a konferencia társszervezője.
Dr. Horváth István ügyvéd, az ELTE ÁJK egyetemi docense előadásában az új Munka Törvénykönyvével kapcsolatosan beszélt többek között az átlagkeresetről, a nyugdíjasnak minősülésről, a munkaerő-kölcsönzésről, a szakszervezetekről, a jogellenes jogviszony-megszüntetésről, vagy éppen a munka- és pihenőidőről. A szakember az egyik legégetőbb problémaként azt nevezte meg, hogy a közalkalmazotti illetményrendszer évek óta be van fagyasztva.
A konferencia másik előadója dr. Selmeciné dr. Csordás Mária vezető jogtanácsos volt, aki az új közoktatási és köznevelési törvényről tartott prezentációt. Az előadó egyebek mellett kitért a fizetési fokozatokra, a pedagógusok kötelező továbbképzésére, valamint a köznevelési törvény hatálybalépésére és a közoktatási törvény hatályára.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!