Szolidaritás órája - zsíros kenyér, meleg tea és torta várta a segítetteket


2012-10-29 17:02:25  | cikk: mo  | 


Szolidaritás órája - zsíros kenyér, meleg tea és torta várta a segítetteket főképe
Az emberi létünkből fakadó alapértéknek kell lennie, hogy embertársainkat a minimális létszükségletekhez hozzásegítsük, védjük őket a fagyhaláltól és az éhenhalástól – fogalmazott a Gondozási Központ vezetője ma délelőtt a Szolidaritás órája címmel szervezett rendezvényen, melyet az Egyesített Szociális Intézmények segítő munkatársai 2006 óta minden évben megtartanak. Oláh Márta hangsúlyozta azt is, ahhoz, hogy az elmélyülő szegénység, kilátástalanság ne generáljon újabb reményvesztett sorsokat, érdekünk, hogy segítsük a rászorulókat, jussunk el a felismerésig, hogy a szegénység, a hajléktalanság társadalmi probléma, meglétében az egyén és a külső tényezők hatása érvényesül.
- Kemény szavak ezek, de fedél nélküli embertársaink számára a tél közeledtével a puszta lét a tét. Az a mély krízis, amit a fedélnélküliség, a hideg, a szegénység indukál, még segítséggel és nagy akaraterővel is embert próbáló. Ezen próbálunk enyhíteni a folyamatos professzionális szociális munkával – fogalmazott a Gondozási Központ vezetője.

Ma még az időjárás is hozzátett ahhoz, hogy mélyebben átérezzük, s figyelmet fordítsunk a fedél nélküliek sorsa felé, hiszen az első hó, a fagypont közelébe eső hőmérsékletek, vagyis a tél beköszöntével Pápán közel 30 embertársunknak kerülhet veszélybe az élete. Erre hívta fel a figyelmet a Szolidaritás órája, melynek keretében a Kisfaludy utcai krízisközpontban zsíros kenyér, meleg tea és a Nehéz Légiszállító Ezred jóvoltából három torta várta a segítetteket. Az Egyesített Szociális Intézmények segítő munkatársain, valamint Pápa Város Önkormányzatán és a szociális osztály vezetőin, munkatársain kívül még sokan nyújtanak segítséget az elesetteknek. Így tesznek – többek között – az egyházak képviselői, a Református Nőszövetség és ma már visszatérő támogatónak számítanak a Pápára települt Nehéz Légiszállító Ezredben szolgáló katonák és feleségeik.

A figyelemfelhívó rendezvényen Oláh Márta köszönetét fejezte ki a segítőknek cselekvő szeretetükért, majd kérte őket, hogy odaadásukkal továbbra is szolgálják az elesettek ügyét. A Gondozási Központ vezetője kiállításra invitálta a megjelenteket, melyet a hajléktalanszálló szobáiban rendeztek be a segítettek alkotásaiból. 

Képek:

Pápán körülbelül 30 személy kényszerül arra, hogy a hideg időjárás beköszöntével krízisszállón keressen menedéket. A Kisfaludy utcai krízisközpont november 1-jétől hat személynek biztosít meleg fekvőhelyet, mely még 10 férőhellyel bővíthető. Ezenkívül az 1993 óta működő Arany János utcai hajléktalanszállón további 20 fő számára tudnak otthon biztosítani a kopogó hidegben.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!