Csendesen teltek az ünnepek


2009-12-28 18:43:30  | cikk: Tóth Tamara  | 


Csendesen telt el az idei karácsony városunkban-tudtuk meg Varga Balázstól, a Pápa Városi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől, majd hozzátette:
- A kapitányság illetékességi területén nem történt rendkívüli esemény az ünnepek alatt.
A karácsony nem igényel az átlagosnál nagyobb rendőri erőt, szilveszterkor azonban több rendőrrel lesznek jelen a közterületeken.
Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága is megerősítette a tényt, miszerint nyugodt volt az idei karácsony.
- Két eseményt leszámítva csendesen telt az ünnep. Szenteste segítségnyújtásra mentünk, Ajkán a Kolontár Panzió tetőszerkezete égett le. December 25-én pedig Pápateszéren egy lakóház villanyóra szekrénye gyulladt ki- mondta Csillag István, a Tűzmegelőzési Osztály munkatársa.
Az Országos Mentőszolgálat Pápai Mentőállomásának állomásvezetője, Kürti József kérdésünkre elmondta, az előző évekhez képest megemelkedett az esetszám idén karácsonykor.
- December 24-én 30-40 százalékkal több esethez hívtak bennünket, és 25-26-án is az átlagosnál magasabb volt az esetszám. December 27-én 24 órán belül 26 alkalommal vonultunk ki valamilyen riasztásra. Az eseteket nem lehet általánosítani, azt gondolom nagy szerepet játszott a hirtelen jött, nagy hőmérsékletingadozás és több volt a belgyógyászati rosszullét is- mondta az állomásvezető.
Míg az emberek többsége pihen, addig a mentők, tűzoltók és rendőrök változatlanul folyamatos szolgálattal állnak a lakosság szolgálatára – és így lesz ez az év utolsó, hosszú hétvégéjén is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!