Eszterházán járt a barokk egyesület


2012-10-28 23:24:22  | cikk: HuHa  | 


Eszterházán járt a barokk egyesület főképe
Eszterházára (Fertődre) tett ma kirándulást a Pápai Barokk Hagyományőrző Közhasznú Egyesület. A kirándulás története tavaszra nyúlik vissza, amikor a fertődi kastélyt üzemeltető Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vezetői tettek látogatást Pápán, s ismerkedtek meg a pápai Eszterházy-kastély felújított termeivel és a kastély által kínált programokkal. A vendégek tetszését elnyerték a látottak és meghívták a kastély vezetőjét a májusi, budapesti Múzeumok Majálisa című rendezvényre, hogy a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága sátrában, a fertődi és a kismartoni Esterházy-kastéllyal együtt mutatkozzon be a nagyközönségnek. A pápai jelenlétnek nagy sikere volt, hiszen a főúri lakot barokk viseletben mutatta be Mészárosné Varga Veronika az érdeklődőknek. Ezen a rendezvényen született meg az ötlet, hogy ősszel - mintegy szezonzárásként - Esterházy-kastély találkozót tartsanak Fertődön. És bár a kismartoniak nem tudtak eljönni a megbeszélt találkozóra, a pápai kastélyt képviselve a barokk egyesület ellátogatott Eszterházára. A vendéglátók részéről Varga Kálmán, a gondnokság igazgatója fogadta a pápaiakat. A minden részletre kiterjedő és számos érdekességet tartalmazó tárlatvezetés után, a mieink a kastély azon helyiségeit is megtekinthették, melyekbe a látogatók nem léphetnek be, a délutánba nyúló program végén pedig a fertődi kastély interaktív foglalkozásából is ízelítőt kaptak – tudtuk meg Mészáros Szabolcstól. Az egyesület elnöke azt is elárulta, tervezik további Esterházy-kastélyok megtekintését is, így a majki és az edelényi kastélyt is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!