Jó ütemben halad a munka a katolikus iskolánál


2012-10-28 20:32:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Jó ütemben halad a munka a katolikus iskolánál   főképe
Augusztusban kezdődtek meg a munkálatok a Szent István Római Katolikus Általános Iskola új tornatermének kialakításánál, ami az iskolaudvar Csáky László utcai részénél kap helyet. Mivel az épület műemlék jellegű, ezért itt is szükség volt a régészeti feltárásokra. Az ásatások befejeztével, szeptemberben meg is kezdődhettek a közel 500 négyzetméteres tornaterem tényleges munkálatai.  Rabi István létesítmény felelős hírportálunknak arról számolt be, hogy a munkálatok jól haladnak, az elmúlt napokban az aljzatbetonozást végezték el a szakemberek.
- Az új tornaterem két szint magasságú lesz, mellette pedig két külön szinten lesznek a kiszolgáló helyiségek. A tornaterem magassága az első párkánysorig tart, az új épület egy része talajszint alá kerül majd. A régi és az új épület alapja közti 3 méteres szintkülönbséget alábetonozással oldották meg. A régészeti ásatás augusztusban kezdődött, majd szeptember végén az első munka a földmunka volt, majd a tömörített kavicságyra a hét közepén került rá a 12 cm vastag vasalt aljzatbeton. Ezt követően egy változó vastagságú vasbetonlemez alap készül majd, 35-20 cm vastagság között - mondta Rabi István.
A következő munkafolyamat a szigetelés lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!