Népszerű volt a családi hétvége


2012-10-28 19:39:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Népszerű volt a családi hétvége főképe
Őszi falevelekből, különféle termésekből és egyéb más természetes anyagokból készíthettek az ügyes kezű gyerekek és szüleik asztal-és ajtódíszeket, gyöngyékszert és ajándéktárgyakat az őszi családi hétvégén a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban.  A családi délutánon a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjai, valamint kreatív pedagógusok segítették a gyerekeket és szüleiket a tárgyak elkészítésében. Volt, aki terménybáb-manót, volt aki ablakdíszt csinált, de volt olyan is, aki csak színezett. A jó hangulatú délutáni foglalkozást Kuktaképző, vagyis különleges ételkóstoló is kísérte, ahol ízletes őszi gyümölcssalátát majszolhattak a résztvevők.
Róka Norbert művelődésszervező érdeklődésünkre elmondta, minden ünnepkörhöz, szünidei vakációhoz kapcsolódóan megszervezik a kézműves családi délutánt, melynek célja, hogy szülő és gyermek együtt barkácsoljon, s közben érezze jól magát.
Horváth Tamás szüleivel látogatott el a családi napra, ahol sünis ablakdíszt készített. A kisfiú kérésünkre elárulta, szinte mindig eljönnek a családi napokra, mert nagyon szeretnek együtt játszani.
A 11 éves Kovács Réka barátnőjével jött el a mai programra.
- Gyöngyöt fűztem, egy szép karkötőt készítettem, valamint salátát ettem és próbáltam ajtódíszt készíteni. Nagyon jól érzetem magam - tette hozzá a kislány.
A mai őszi foglalkozás családi mozival zárult, melyen ezúttal a Jégkorszak 4. című animációs kalandfilmet tekinthették meg az érdeklődők a színházteremben.
A szünidei programok ezzel még nem értek véget, hiszen október 30-án, kedden a Mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontba, valamint a lébényi műemléktemplom és látogatóközpontba kirándulhatnak a gyerekek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!