Női junior EB: Kedden jönnek a magyarok!


2009-08-17 19:00:18  | cikk:  | 


Vasárnap véget értek a 4 csoport küzdelmei, a folytatásban 8 csapat küzd meg a továbbjutásért. Kedden 17 órától Spanyolország Franciaországgal mérkőzik meg, 19 órától pedig a Pápa és Pápa környéki drukkerek rég dédelgetett álma is teljesül, ugyanis a Róth Kálmán vezette magyar válogatott lép pályára a városi Sportcsarnokban, ellenfeleink a norvégok lesznek. A csoportmeccsek lebonyolítása a rendezők szerint is gördülékenyen haladt, beleértve a statisztikai feladatokat is. Koncz János statisztikai vezető elmondta, hogy 1 mérkőzés dokumentálását 6 fiatal és 2 felnőtt végzi. Az, hogy minden olajozottan működött, annak köszönhető, hogy az EB kezdete előtt Szombathelyen a program kidolgozójától megtanulták a rendszer minden csínját-bínját. 1 gól után a rendszer 6-7 ablakot nyit meg, ahova többek között le kellett jegyezni a gólszerzőt, a gólpasszt adót, azt, hogy a pálya melyik részéről esett a találat, hány méterről talált a játékos a kapuba, a cseréket stb. A statisztikai adatokat a mérkőzés végén a győri központba kell küldeni, ahol összesítik a meccs adatait, ezeket kapják meg később a csapatok.

Néhány érdekesebb adat a csoportmeccsekről:
A legtöbb gólt Oroszország szerezte, szám szerint 107-et, a legkevesebbet viszont Magyarország kapta, 3 mérkőzés alatt mindössze 53-at. A góllövőlista élén 32 góllal a már kiesett osztrák csapatból Beate Scheffknecht áll. Legtöbbször a holland válogatottak sújtották 2 perces kiállítással, a 3 találkozót egybevetve összesen 30 percig játszottak emberhátrányban.

Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!