A Rábaközzel ismerkedtek a Weöres iskolások


2012-10-28 08:02:47  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Rábaközzel ismerkedtek a Weöres iskolások   főképe
Az idei évben a Bakonnyal és a Rábaközzel ismerkednek meg a Weöres Sándor Általános Iskola alsós tanulói. A program minden hónapban egy-egy délelőtt zajlik az iskolában. Az elmúlt hónapban a Rábaköz táncait és zenéit mutatták be a gyerekeknek. Véseiné Kárpáti Ágota alsós munkaközösség vezető hírportálunknak elmondta, második alkalommal szervezik meg a rábaközi napot, melyen ezúttal a táj jellegzetes ételeivel, építészetével és mesterségeivel ismertették meg a diákokat.
- A foglalkozások forgószínpad szerűen zajlottak. Az 1-2. osztályosok és a 3-4. osztályosok rengeteg új és hasznos információval gazdagodhattak a délelőtt során. A színes programok között szerepelt például lakodalmas játék, építészeti kirakó, valamint étel-felismerő játék - foglalta össze a szervező.
Szabó Krisztián tanuló elmondta, nagyon jól érezte magát ezen a napon, a legjobban a mesterség-felismerő játék tetszett neki, melynek során az értelmező szótárban kellett kikeresni és elolvasni az adott szakma jellemzőit.
Pállfy Boglárkának pedig a lakodalmas játék tetszett, ahol a vőfély szerepét mutatták be verseken keresztül.
A következő rábaközi nap decemberben lesz, amikor is a betlehemezés kerül előtérbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!