Gyenge színvonalú meccsen újabb döntetlent ért el a Lombard


2012-10-26 20:51:02  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Gyenge színvonalú meccsen újabb döntetlent ért el a Lombard főképe
Három pontért utazott Debrecenbe a Lombard Pápa, ahol az OTP Bank Liga 12. fordulójában a 15. helyezett Egerrel meccselt. A mieink szempontjából csak a győzelem számított elfogadható eredménynek, hiszen Zsivóczky-Pandel Gyula vezetőedző korábban úgy nyilatkozott, a hárompontos rendszerben a döntetlen nem sokat ér. A sikerre meg is volt minden esélye a Lombardnak, hiszen az Újpest elleni döntetlen után múlt héten hátrányból fordítva, helyenként jó játékkal 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot. Az újonc Eger a nyolcadik fordulóban nyert utoljára, igaz akkor a Debrecent gyűrték le 1-0-ra, azóta két döntetlen, egy vereség a mérlegük. A vendégek szerettek volna a lehető legtávolabbra kerülni a kiesőzónából, méghozzá a Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Tóth G. – Quintero, Arsic, Maróti, Présinger – Seye, Maric kezdőcsapattal. Talán a kilátogató, mindössze 100 (!) néző miatt is unalmasan telt az első félidő első 25 perce, Maric unta meg elsőként a mezőnyjátékot, 30 méterről szánta el magát lövésre, a labda azonban nagy riadalmat nem okozott a „hazaiaknál”. Fél óra elteltével először jutottak el Szűcs kapujáig az egriek, amiből a vezetést is megszerezték, Farkas húzta meg a labdát Dlusztus mellett, majd egy ritmusváltás után a kimozduló pápai kapus mellett a bal alsóba lőtt 1-0. A 34. percben Nagy beadása Knakal lábán pattant meg, ami becsapta Brljak kapust, így a játékszer a kapuba hullott, öngól 1-1. A gól után is lendületben maradt a Lombard, a 39. percben Maróti kapáslövését védte üggyel-bajjal Brljak, ezzel le is zárult az első játékrész érdemi része. A folytatásban sem emelkedett a mérkőzés színvonala, Zsivóczky mester cserékkel próbált a látottakon változtatni - Tóth Bence, Németh Milán is beszállt – ám sok fantázia így sem volt a mieink meddő mezőnyfölényében. A 68. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgást Tóth Bence tekert a jobb felső mellé, igaz, ez csak ezen a meccsen számított helyzetnek. A kilátogatóknak és a képernyő előtt ülőknek ezt követően még húsz percet kellett kibírni, a 79.percben volt azért foci is, egy hazai szögletet követően Pavlovic fejelt kapura, Szűcs ujjheggyel tolta fölé a bólintást. Egy perccel később Maric emelt a kimozduló Brljak felett, ám a jó helyzetfelismerésből nem lett gól, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 89.percben Farkas beadása átszállt mindenki feje felett, így Szűcsnek hatalmas bravúrt kellett bemutatnia, hogy kiüsse a kapuba tartó labdát. A hosszabbításban nem alakult ki újabb lehetőség, így maradt az 1-1, a döntetlen egyik csapatnak sem jó eredmény, bár a mutatott játék alapján egyik gárda sem érdemelt győzelmet.

Egri FC – Lombard Pápa 1-1 (1-1) Gsz.: Farkas ill. Knakal (öngól)

Zsivóczky-Pandel Gyula: Érdekes mérkőzés volt, az első félidőben a mi játékunk dominált, a második 45 percben is fölényben játszottunk. A hajrára az Eger feljebb tolta a védekezését és pontrúgásokból veszélyes volt, egyik csapat sem lehet elégedett az egy ponttal.

Simon Antal: Balszerencsés gólt kaptunk, ami meg is fogott minket, a második félidőben szerkezetet váltottunk, ahhoz, hogy meccset nyerjünk, ennél több kell. Igazságos a döntetlen.

Egri FC: Brljak - Preklet, Knakal, Kovács G., Mecinovics, Balog - Pavicsevics (’18 Hamouz), Stanislaw - Németh N. (’75 Koós), Farkas Á. – Pavlov (’64 Vujovic)

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Tóth G. – Quintero (’58 Tóth B.), Arsic (’58 Németh), Maróti, Présinger – Seye, Maric

Október 28-án a Magyar Kupában az NB III-as Létavértessel csap össze a Lombard, a bajnokságban november 3-án 16 órától a Szombathelyi Haladás lesz a mieink ellenfele.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!