Felavatták a Devecser-Pápa összekötő út felújított szakaszát


2012-10-26 20:27:21  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Felavatták a Devecser-Pápa összekötő út felújított szakaszát főképe
A terveknek megfelelően befejeződtek a Devecser-Pápa összekötő út 3,1 kilométernyi szakaszának felújítási munkálatai – a felújított utat ma délután avatták fel ünnepélyes keretek között Kup központjában.
Kup főterén dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, országgyűlési képviselő ismertette az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó, mintegy 436 millió forintból megvalósult beruházást. Hozzáfűzte, a térségben közel 1,6 milliárd forintot fordítottak útfelújításra a közelmúltban: többek között elkészült a marcaltői Rába-híd, a Pápa-Szilsárkány útszakasz 8,8 kilométeres szakasza, valamint a kupi 3,1 kilométeres szakasz felújítása. A további tervekre kitérve dr. Kovács Zoltán kifejtette, hamarosan a Noszlop és Devecser közti szakasz is megújul, ezáltal pedig összességében mintegy százezres populáció kiszolgálása, életszínvonala javul a térségben.
Varga Éva Teréz, Kup polgármestere köszönetét fejezte ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek és a kivitelezőnek a színvonalas munkáért. Mint mondta, jó érzés végignézni a csodálatosan felújított úton, ami az első lépést jelenti ahhoz, hogy a falu kimásszon a gödörből.
Kovács Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási igazgatója, majd Fekete János megyei igazgató a projekt szakmai, műszaki tartalmáról beszélt. A Devecser-Pápa összekötő mellékút felújított 3,1 kilométeres szakasza Bakonypölöske és Pápakovácsi között halad Kup belterületét is érintve. Az útszakasz a projekt keretében teljes körű felújításon esett át, a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező a burkolat-felújítás mellett az egyik ívben kiszélesítette a burkolatot, továbbá kitisztította az árkokat. Több helyen új burkolt árkot építettek, valamint egy 40 métert meghaladó szakaszon új, kétsoros vezetőkorlátot helyeztek ki. A felújítási munkálatokat követően a közútkezelő bevont több sebességkorlátozó táblát is, ezzel jelentősen csökken az utazási idő, az érintett települések elérése pedig könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá válik.

Képek:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Új Széchenyi Tervben összesen 1315 kilométernyi mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló országos program összköltsége közel 110 milliárd forint. A Közép-dunántúli régióban 17 milliárd forintnyi forrást fordíthat a projektgazda Magyar Közút útfelújításokra – derült ki a zrt. sajtóközleményéből.


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!