Januártól változik az ügyintézés a hivatalokban


2012-10-25 21:20:33  | cikk: mo  | 


Januártól változik az ügyintézés a hivatalokban főképe
A képviselőtestület mai ülésén elfogadta azt a határozati javaslatot, amely magában foglalta a Pápai Járási Hivatal felállításáról szóló megállapodást. Ennek alapján a Pápai Polgármesteri Hivatal szervezeti egységeket, köztisztviselőket, munkaeszközöket és irodahelyiségeket ad át a járási hivatalok átalakításának céljából.
- Mindez a jövőbeni együttműködést nem veszélyeztetheti, a korábban kialakult emberi és munkatársi kapcsolataink megmaradnak. Ezenkívül akár a régi, akár az új Városházára betérő pápai polgárok a szolgáltatások színvonalának javulását érezhetik csak változásként, semmi más egyebet – hangsúlyozta a megállapodás aláírását követően dr. Áldozó Tamás polgármester.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott úgy fogalmazott, a hosszútávú cél az állampolgárok hatékony, gyors kiszolgálása. A területi integrált megyei kormányhivatalok kialakítása után az átszervezés második lépcsőfoka a járási hivatalok kiépítése. Ennek a folyamatnak az utolsó lépése lesz a kormányablakok, vagyis az integrált ügyfélszolgálat kialakítása, amely egyablakos ügyintézést jelent. A rendszer 2013 végén teljesedhet ki.
- Tervezünk a Városházán, a régi ebédlő helyén egy jó néhány pultból álló ügyfélszolgálatot kialakítani, így egy épületen belül intézhetik ügyeiket az állampolgárok. A falvakban ügysegédeket fogunk alkalmazni, ők a járási hivatal alkalmazottai lesznek. Ő mennek helybe az állampolgárokhoz, és csak azokban az ügyekben kell bejönni a városba, amelyek tekintetében eddig is, pl. okmányirodai, vagy gyámhivatali ügyintézés miatt. A leendő kormányablakok este nyolcig tartanak nyitva, ezenkívül interneten, ügyfélkapun keresztül is elérhető lesz az ügyintézés – foglalta össze az átszervezés részleteit a kormánymegbízott.
A sajtótájékoztatón kiderült, elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális igazgatási ügyeket veszik át a településektől a 2013 január elsején megalakuló járási hivatalok. A gyámhivatalokhoz hasonlóan a munkaügyi kirendeltségek és a népegészségügyi intézetek és a körzeti földhivatalok is a járások szakigazgatási szerveiként végzik majd feladataikat.

Áldozó Tamás a sajtótájékoztatón megjegyezte, változásokat terveznek a pápai önkormányzati hivatal működésében azért, hogy még összehangoltabb legyen a kormányhivatallal. Így várhatóan változik az ügyfélfogadási, illetve a dolgozók munkaideje is, amelynek részleteit megfelelő időben nyilvánosságra hozzák.
- Elképzelhető, hogy eleinte nem lesz egyértelmű, hogy adott üggyel az állampolgárok melyik hivatalhoz forduljanak. Természetesen erre vonatkozóan minden tájékoztatást megadunk számukra. Amennyiben mégis apró félreértés vagy pontatlanság tapasztalható, kérem a pápai és Pápa környéki polgárok megértését, néhány hónapon belül megszokottá, rutinszerűvé fog válni a két hivatal egymás mellett élésének a gyakorlata – fogalmazott a polgármester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!