Pályaválasztási vetélkedő az Acsádyban


2012-10-25 20:14:31  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Pályaválasztási vetélkedő az Acsádyban főképe
 Az Acsády Ignác Szakképző Iskola minden évben megszervezi a leendő elsősök számára a pályaválasztási vetélkedőt. Az idei évben a város és a környék általános iskolái látogattak el az intézménybe, ahol játékos feladatokon keresztül nyerhettek betekintést az iskolában folyó oktatásba, s ezáltal néhány választható szakmába.
- Iskolánkban már hagyománynak mondható ez a pályaválasztási vetélkedő, melyen most többek között az autószerelő, az asztalos, a festő, a női szabó, a kőműves, a villanyszerelő és a szociális gondozó szakkal ismerkedhettek meg az érdeklődők. A diákok forgószínpad szerűen mentek végig az egyes szakmák között, s ismerkedtek meg velük. Az egyes állomásokon játékos, gyakorlatias feladatok vártak rájuk, az asztalosoknál például forgácsolhattak, a gépészeti szakirányon lemezvágó ollóval vághattak, a villanyszerelőknél kapcsolást építhettek össze, a női szabó szakon gombot varrhattak fel, de a festő és kőműves szakon is érdekes és izgalmas feladatok vártak a gyerekekre. A tanulók 4-4 fős csapatokban mérhették össze tudásukat, amelyet természetesen díjaztunk is, helyi vállalkozók és vállalkozások felajánlásaiból. A legügyesebbek apró tárgyakat, ecsetet, mérőszalagot, kerékpárlámpát vihettek haza. A verseny lebonyolításában szakoktatók és szaktanárok egyaránt segítették a nyolcadikosokat- tájékoztatta hírportálunkat Kovács Tamás gyakorlati oktatásvezető.
Az iskola nyílt napjai november 28-án és december 12-én lesznek.      

Képek:

Eredmények:

1. helyezett: Weöres Sándor Általános Iskola

2. helyezett: Tarczy Lajos Általános Iskola

3. helyezett: Szent István Római Katolikus Általános Iskola

4. helyezett: Közös Fenntartású Általános Iskola Óvoda és Nyilvános Könyvtár Nemesszalók

5. helyezett: Közös Fenntartású Ugodi Általános Művelődési Központ Német Nemzetiségi Általános Iskolája

6. helyezett: Weöres Sándor Általános Iskola

7. helyezett: Közös Fenntartású Ugodi Általános Művelődési Központ Német Nemzetiségi Általános Iskolája

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!