Megkezdődött az elektronikai hulladékgyűjtés


2012-10-24 23:03:58  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött az elektronikai hulladékgyűjtés főképe
Ma volt az első napja az őszi elektronikai hulladékgyűjtésnek. Az elektronikai hulladékok gyűjtésére engedéllyel rendelkező vállalkozás, mely a Közszolg Kft-vel együttműködve biztosítja a városban a díjmentes szolgáltatást, ma négy helyszínen várta a lakosság feleslegessé vált elektronikai és elektromos hulladékait. A gyűjtőautók délelőtt a Juhar utcában és a várkerti parkolóban, délután pedig a Spartacus pályánál és a Fecske utcában állomásoztak. Az első nap tapasztalatai szerint a márciusi begyűjtéshez képest szerényebb volt az érdeklődés a szolgáltatás iránt, egyelőre kevesebb elektronikai lomot adtak le a lakosok, mint a legutóbbi gyűjtéskor.
-A tavasszal első alkalommal új formában megrendezett elektronikai hulladékgyűjtéssel az volt a célunk, hogy közelebb vigyük a lakossághoz a szolgáltatást, így ismét a város több pontjára hirdettük meg a hulladékok leadását. Most egy kicsit kisebb az érdeklődés, mint márciusban, de már ma is többen hoztak leadásra feleslegessé vált holmikat. Elsősorban régi tévéket, hűtőszekrényeket, mosógépeket, de több számítógép és kisebb háztartási berendezés is kocsira került – mondta el Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője. Az első napon az elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatban rendbontás nem történt, a lomisok ezúttal távol maradtak. A zavartalan hulladékgyűjtésről egyébként a közterület felügyelet munkatársai és a polgárőrség gondoskodik – tudtuk meg.
Az elektronikai hulladékgyűjtés pénteken folytatódik, akkor délelőtt a Vajda lakótelepen és a volt Kilián lakótelepen, délután pedig Tapolcafőn, a posta előtt és az Acsády Szakképző Iskolánál várják a lakosságot a begyűjtő autók. Az elektronikai hulladékgyűjtés utolsó napja jövő kedden lesz, akkor délelőtt Kéttornyúlakon délután Borsosgyőrön állomásoznak majd a teherautók. A pontos helyszínek hírportálunk főoldalán és a www.kozszolg. hu oldalon megtalálhatók.
Elektronikai hulladékként minden, háztartásban feleslegessé vált, működésképtelen elektromos és elektronikai berendezés leadható, szétbontatlan, ép állapotban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!