Ezüst emlékéremmel és egy francia nyelvű könyvvel bővült a pápai múzeum gyűjteménye


2012-10-24 20:16:21  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ezüst emlékéremmel és egy francia nyelvű könyvvel bővült a pápai múzeum gyűjteménye   főképe
A múlt héten egy ezüst korona emlék-pénzérmét és egy francia nyelvű könyvet adományozott a pápai Gróf Esterházy Károly Múzeumnak és a pápai katolikus egyháznak Solymosi Tamás francia-magyar zeneszerző. 
- Édesapám, Schönher Zoltán Marcaltőn született, s Pápára járt iskolába a háború előtt. Marcaltőnek és Szany községnek is adományoztam egy-egy érmét. Úgy gondoltam, hogy azokra a helyszínekre, ahol édesapám élt, adományozok egy ezüst korona érmét, amit a párizsi pénzverdében készítettek a magyar királyi család egyik örökösének megrendelésére, 1986-ban. A könyv pedig Andreas Gremsperger: Magyar királyság: la restauration de la monarchie hongroise et le sacre de Sa Majesté Thomas Tiberius Ier de Hongrie D. G. Rex Hungariae A.D. történetéről ír francia nyelven, sok adattal és fényképpel színesítve - tájékoztatta hírportálunkat az adományozó.
A francia állampolgár elmondta még, hogy Pápán már nem első alkalommal jár, hiszen pár évvel ezelőtt már orgonált városunkban, valamint a városnak ajándékozott 20 kottát is.
Nagy L. István múzeumigazgató megkeresésünkre elmondta, az adományt nagy örömmel vették a múzeum gyűjteményébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!