Pápai judosikerek három helyszínen


2012-10-24 10:57:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai judosikerek három helyszínen főképe
A pápai Bakony Judo Klub sportolói az elmúlt időszakban több helyszínen is tatamira léptek. Az egyik megmérettetés helyszíne Százhalombatta volt, ahol a Felnőtt Földharc (Ne-waza) Országos Bajnokságot rendezték. A pápai színeket két sportoló, egy testvérpár képviselte. Mindketten a III. osztályú mezőnyben tették próbára tudásukat. Mezei Lajos a -81 kg-os súlycsoportban a harmadik helyen végzett, míg bátyja Mezei Csaba egy súlycsoporttal feljebb, a -90 kg-os súlycsoportban a döntő mérkőzést veszítette csak el, így dobogó második fokára állhatott fel. A verseny jellegzetessége, hogy open kategóriába is lehetett nevezni, és Mezei Csaba ebben a súlycsoportban is kipróbálta magát, ahol ugyancsak a második helyen végzett. Ezt követően Balatonfüredre és Ikrénybe látogattak a judósok, a versenyekről Végh József, a klub vezetője számolt be.
- Balatonfüreden a II. Ronin Kupa nemzetközi judo versenyre a Bakony Judo Klub tizenkét fős csapattal nevezett be. A verseny jó lehetőséget biztosított a sportolóknak az előttük álló országos bajnokságokra való ráhangolódásra. A Bakony Judo Klub sportolói közül Dékány Bálint (U-9), Kiss Márton (U-11), Laman Richárd (U-15), Pákozdi Bence (U-15), Vörös Seron (U-15), Balikó Balázs (U-17) arany-, Szolga Larisza (U-11), Mészáros Botond (U-11), Laman Brigitta (U-20) ezüst-, Vida Máté (U-15) pedig bronzérmet szerzett, Rédling Balázs (U-13) és Mészáros Máté (U-15) a pontszerző, ötödik helyen fejezte be a versenyt. A Győr melletti Ikrény volt a házigazdája a Diák "B" korcsoport (11 évesek) Országos Bajnokságának. A Bakony Judo Klub színeiben Rédling Balázs a +60 kg-os súlycsoportban lépett tatamira. A versenyző egy jó kezdést követően az elődöntőbe jutott, ám sajnos a döntőbe jutás már nem sikerült, így a vigaszágra került. Sajnos ellenfele jobbnak bizonyult nála a bronzmérkőzésen, így Balázs az ötödik helyen végzett, ám helyezése és teljesítménye megfelelt az elvárásainknak. Vele együtt már tizenketten szereztek az idén országos szintű eredményt a Bakony Judo Klub színeiben és még jónéhány utánpótlás korosztályban, illetve felnőtt kategóriájú országos bajnokságon indulnak majd versenyzőink. Ha a sikerek folytatódnak, az egyesület akár az eddigi legsikeresebb évét tudhatja majd magáénak az idén – tette hozzá Végh József.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!