Képzőművészeti foglalkozássorozat a Türrben


2012-10-24 01:56:28  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Képzőművészeti foglalkozássorozat a Türrben főképe
Több mint százórás képzőművészeti foglalkozássorozat keretein belül csiszolhatják tudásukat a Türr István Gimnázium rajztehetséggel megáldott diákjai. A Paletta névre keresztelt szakkör a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Pápai forgatag elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan valósul meg a tanintézetben.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program egyik pályázatán sikeresen szerepelt a JMSZK, így egy éven keresztül heti három órában vehetnek részt rajzfoglalkozásokon a Türr gimnázium tanulói.
– Az elnyert támogatás mértéke 120 ezer forint, ezt az összeget a képzőművészeti munkák létrehozásához szükséges anyagok beszerzésére lehet fordítani. Minimálisan hat gyereknek kell részt vennie a programban, amelynek során – egy saját magunk által összeállított tematikát követve – készségfejlesztő, különféle képzőművészeti alkotásokat létrehozó műhelymunka folyik majd. Eleinte többek között tanulmányrajzokat készítünk, csendéletet festünk, aztán egyre bonyolultabb munkákba fogunk bele. A szakkörnek lesz egy része, amikor elképzeléseink szerint például barokk mintákat, ruhákat, vagy éppen kertet tervezünk. Zárásként kiállítás formájában adunk számot az elvégzett munkánkról – tudtuk meg Fekete Gábortól, a Türr István Gimnázium rajztanárától, a szakkör vezetőjétől.
Mint mondta, viszonylag nagy érdeklődés mutatkozott a foglalkozás iránt, így a külön kiválasztott legtehetségesebb, legkitartóbb hat diákon túl további fiatalok is csatlakozhattak a csoporthoz. A Paletta előreláthatólag május végéig, június elejéig tart majd. A foglalkozásoknak a Türr rajzterme ad otthont, de amint beköszönt a jó idő, a városba is kimennek rajzolni a szakkörösök.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!