A tervezett ütemben halad a Fő téri járda építése


2012-10-21 12:14:54  | cikk: HuHa  | 


A tervezett ütemben halad a Fő téri járda építése főképe
A belváros rehabilitációja keretében hétfőn kezdték meg a kivitelezők a Fő tér nyugati oldalán futó járda építését. Ehhez előbb lezárták az OTP-től az Erste Bankig terjedő szakaszt - ahol az építés első üteme zajlik –, a gyalogos forgalmat átterelték a már elkészült korzóra, aztán pedig megkezdték a régi járdafelület felbontását. A héten ezen a kb. 80 méteres szakaszon megépítették az új járda murvaalapját, jövő héten pedig a kerti szegélyek építésével és az alapbeton réteg felvitelével folytatódnak a munkálatok. A gránit burkolóköveket ezt követően rakják majd le. A járda burkolata a Fő térnél használt kövekből készül, és lerakási módja is azonos a korzón jól láthatóhoz. Az elválasztó raszterek a járdán is megjelennek, így kapcsolva össze a tér egészét. Az új gyalogos felület a mostanihoz hasonló szélességű lesz, mellette – kerti szegéllyel elválasztva – zöld sáv húzódik majd a már megépített és szegélykövekkel lezárt úttest vonaláig. Az egyes épületekhez természetesen megépítik a bejárókat is, ezek helyeit süllyesztetett szegélyek mutatják az úttest szelén.
A járdaépítési munkálatok zavartalanul folytak a héten, a kivitelezők különös figyelemmel vannak a járda menti épületek megközelíthetőségére és mindenkit segítenek az épületekbe való be- és kijutásban.
A járda építése mellett megkezdték a Nagytemplom mögötti terület burkolását, az építők a 10-es és 11-es raszterhez tartozó területen rakják le a gránit köveket, így a burkolt felület hamarosan folyamatos lesz a Plébániasor és a nyugati oldal között. Az építkezés harmadik helyszíne a Szent István út - Gróf út új szakasza, ahol a bal útpálya burkolása folyik. Ezt a szakaszt párhuzamosan építik mindkét irányban, egészen az ideiglenes útig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!