Jövő héten ismét elektronikai hulladékgyűjtés


2012-10-21 10:37:39  | cikk:  | 


Jövő héten ismét elektronikai hulladékgyűjtés főképe
Évek óta hagyomány már, hogy a Közszolg Kft. elektronikai hulladékgyűjtést szervez a városban, hogy a hulladékgyűjtőkbe bele nem dobható és a lomtalanítás során el nem szállítható elektronikai és elektromos hulladékoktól jogkövető módon megszabadulhasson a lakosság. Az elektronikai hulladékgyűjtést márciusban megújult formában szervezte meg a közszolgáltató egy – a tevékenységhez szükséges engedélyekkel rendelkező – vállalkozó közreműködésével, és az őszi gyűjtés is ebben a formában zajlik majd.
-A tavaszihoz hasonlóan három napon biztosítunk lehetőséget a lakosságnak arra, hogy térítésmentesen leadhassa a feleslegessé vált, kidobásra ítélt elektromos berendezéseit, elektronikai holmijait. Akárcsak márciusban, a vállalkozó teherautói ott lesznek a város különböző pontjain meghatározott időszakban és ezeknél a teherautóknál adhatják le a hulladékot a lakosok – adott tájékoztatást Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője. Az elektronikai hulladékként minden háztartásban használatos elektromos és elektronikai berendezés leadható – így televíziók, hűtők, mosógépek, távirányítók, számítógépek, elektromos játékok és még hosszan lehetne sorolni -, a lényeg, hogy megbontatlan állapotban legyenek, tehát a „kibelezett”, szétszedett holmikat nem vesz át a vállalkozó. Az összegyűjtött hulladékok szétbontásáról és az újrahasznosítható alkatrészek sorsáról a vállalkozó gondoskodik, és a leadott berendezéseknek csak kis része kerül majd a hulladéklerakó telepre.
Az elektronikai hulladékgyűjtés első napja, a hosszú hétvégét követő szerda (október 24.), ezt követően pedig még október 26-án, pénteken és október 30-án, kedden élhetnek a városlakók a díjmentes szolgáltatással.
A gyűjtés helyéről és a gyűjtési időszakokról a Pápa és Vidéke című újság eheti számából, a www.kozszolg.hu honlapról és a hírportálunk főoldalán elhelyezett hirdetésből tájékozódhatnak az érdeklődők.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!