Hátrányból nyert a Lombard Pápa


2012-10-20 16:56:52  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Hátrányból nyert a Lombard Pápa főképe
Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Lombard Pápa a Budapest Honvéd együttesét látta vendégül. A mieink nagyon fogadkoztak a kezdést megelőzően, hiszen a Győri ETO-tól elszenvedett pofon után az Újpest ellen már sokkal jobban teljesítettek, ugyanakkor a mai, Kispest elleni meccsen már csak a győzelem számított elfogadható eredménynek. A várt pápai roham azonban elmaradt, igen álmosan kezdtek a mieink, a vendégek pedig veszélyesebbnél-veszélyesebb támadásokat vezettek. A 4. percben Marshal pörgetését ütötte ki Szűcs, majd Hidi szabadrúgása kerülte el centikkel a kaput. A 22. percben a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Abass beadására Diaby érkezett, aki miután lerántotta védőjét (a játékvezető sípja néma maradt) és két méterről a kapu mellé gurított. Fél óra elteltével Hidi szabadrúgása okozott bonyodalmat a kapu előtt, a védők nem tudtak tisztázni, Diarra lövésére még leért Szűcs, azonban a kipattanót Diaby a hálóba bombázta 0-1. A félidő hajrájában Maric igazolta ismét klasszisát, a kispesti védők röviden szabadítottak fel, így a labda visszakerült hozzá, és okosan a kimozduló Kemenes felett a hálóba emelt, Ignjatovics még hozzáért a játékszerhez, de az a jobb kapufát érintve a gólvonal mögé vándorolt 1-1. A lefújás előtti pillanatokban egy gyorsan elvégzett szabadrúgással Maric Quinterót ugratta ki a jobb oldalon, aki 15 méterről óriási helyzetben a kapu mellé gurított. Az 58. percben Ivancsics rossz indítása okozott riadalmat a lecsúszott labda a kapufát érintve került a mezőnybe. A 61. percben egy kispesti akció végén Diaby lőtt 16 méterről, Szűcs azonban lábbal óriásit védett. A 65. percben megint Szűcsöt éltette a közönség, Faggyas visszagurított labdáját Ivancsics tűzte rá, a pápai hálóőr azonban kivédte a bal alsóba tartó labdát. A 88. percben Zsivanovics nézett el egy Sekour ívelést, így az Arsic-hoz elé került, akit a védő lerántott a 16-oson belül. A játékvezető a 11-es pontra mutatott, a labda mögé Maric állt, aki nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt 2-1. A hátralévő időre meg tudta őrizni előnyét a Lombard, így megnyerte a nagyon fontos mérkőzést.

Marco Rossi: A futballt mi játszottunk a Lombard Pápa pedig nyert. Rengeteg lehetőségünk volt, de a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk. Hat-hét ziccert dolgoztunk ki, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. A szokásos védelmi hibákat megint elkövettük, a hazaiak két kontratámadásból pedig megnyerték a meccset.

Zsivóczky-Pandel Gyula: Két hete úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy mindenképpen nyerni akarunk. Felkészültünk a Honvéd játékából, a felívelt labdáikat nehezen tudtuk hatástalanítani, rögzített szituációkból is veszélyesek voltak, az első félidőben sajnos ebből gólt is kaptunk. Nagyon örülök, hogy még az első játékrészben fel tudtunk állni, akkor éreztem, hogy lesz lehetőségünk a második 45 percben megnyerni a mérkőzést. Mind védekezésben mind támadásban voltak kiemelkedő teljesítmények, nem szeretnék kiemelni senkit, ez a siker a csapat érdeme. Megyünk egy megkezdett úton, a következő három bajnokit követően (Eger, Haladás, Siófok) tiszta képet fogunk kapni arról, hogy milyen lehetőségeink lesznek a jövőben.

Lombard Pápa – Budapest Honvéd 2-1 (1-1) Gsz.: Maric 2 ill. Diaby

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy, Dlusztus, Tóth G., Németh - Maróti, Rodenbücher (Sekour) - Quintero (Benko), Maric, Tóth B. (Arsic) - Seye

Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Tandia, Ignjatovic, Diarra - Abass (Faggyas), Hidi, Diaby (Vernes), Marshal (Ivancsics) - Délczeg, Zivanovic

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!