Forog az Észkerék - Matekszakkör indult a Türrben, nemcsak türrösöknek


2012-10-20 11:03:28  | cikk: mo  | 


Forog az Észkerék - Matekszakkör indult a Türrben, nemcsak türrösöknek főképe
A Pápai Észkerék Egyesület szervezésében több évfolyam számára indult tehetséggondozó szakkör a Türr István Gimnáziumban. Dr. Spissich László matematikus érdeklődésünkre elmondta, a szakkört Bujáki Miklós matematika tanár emlékének ápolása céljából szervezte meg. Bujáki Miklós ugyanis meghatározó egyénisége volt az elmúlt 30-40 év matematikaoktatásának, az általa vezetett szakkörök hagyományát kívánja újjáéleszteni az egyesület – tudtuk meg Spissich Lászlótól.
A matematikus elmondta, a szakkörök több évfolyam számára jelenthetnek pluszt a matektanulásban. Három korosztály részére tartanak foglalkozásokat különböző időpontokban. Szerdán délután a 8-9. és a 10. évfolyamosok számára tartanak matematika szakkört, míg a 11-12. évfolyamos diákok szombatonként kapnak segítséget tanulmányaikhoz. Spissich László úgy fogalmazott, a gyerekeknek hasznos lehet, ha a tananyagon kívül kapnak olyan plusz oktatást is, amely a versenyekre, vagy a 12. évfolyamosok esetében például az emelt szintű érettségire való felkészülést segíti.
A foglalkozásokat különböző oktatási intézmények tanárai és nyugalmazott pedagógusok vezetik. A szakkörökre nemcsak a türrös diákok jelentkezését várják, a kiegészítő foglalkozásokon bárki részt vehet, aki szeretné felvértezni magát egy kis plusz tudással a matematika tantárgy terén. Spissich László megjegyezte, a három évfolyamon körülbelül 50 diák érdeklődik a szakkörök iránt, ő azonban szeretné, ha még ennél is többen jelentkeznének az Észkerék foglalkozásaira.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!