A szabadság szeretete – Az ’56-os forradalomra emlékeztek Tapolcafőn


2012-10-20 05:16:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A szabadság szeretete – Az ’56-os forradalomra emlékeztek Tapolcafőn főképe
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 56. évfordulójára, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napjára emlékeztek tegnap este Tapolcafőn.
A Tapolcafői Művelődési Házban Bocskay László önkormányzati képviselő mondott emlékbeszédet. – Október 23-a az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, amely nem csak nekünk, hanem a huszadik század világtörténelmében számos népnek a közös ünnepe. E nap a terror és az elnyomás elleni küzdelemre, a szabadság szeretetére emlékeztet – fogalmazott a szónok, majd rövid történelmi áttekintést adva megidézte a forradalom eseményeit.
– Ez az ünnep magába sűríti mindazt, amit a magyarság kívánt, amire vágyott, amit magának követelt. Az ünnep jelkép és tanítás. Jelképe a hősiességnek, illetve tanítás arról a nemzeti egységről, amely a forradalom tűzében egyéni és közösségi áldozatok között született – fűzte hozzá Bocskay László, aki egyúttal hangsúlyozta, bízik benne, hogy 56 évvel a forradalom után van még bennünk elég elszántság és erő, amivel Magyarországot erősíteni tudjuk.
Az emlékező gondolatok után ünnepi műsort láthattak a művelődési házban egybegyűltek. Az alkalmon közreműködtek a Tapolcafői Forrás Népdalkör, valamint a Tapolcafői Irodalmi és Versbarát Kör tagjai, továbbá Mits Júlia, Sándorné Banai Eszter, Takács Mónika, Kocsis Ferenc, illetve Kovács Patrik.
Az emlékünnepség koszorúzással és gyertyagyújtással zárult a tapolcafői Hősi emlékműnél.

Képek:


Címkék: 1956 | forradalom | Tapolcafő
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!