Változatos programok az „aranyos” diákoknak


2012-10-20 03:20:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Változatos programok az „aranyos” diákoknak főképe
A Türr István Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjában résztvevő diákoknak havonta egyszer egy-egy hétvégét bent kell tölteniük a kollégiumban, s különböző előadásokon, kiránduláson kell részt venniük - tudtuk meg Németh Márton csoportvezetőtől.  Így történik ez most is, amikor is péntek délután a fiúk judo edzésen, a lányok pedig aerobic bemutatón tehették próbára magukat.
Tegnap este a kollégium falai között érdekes előadások vártak a diákokra. A felsőbb évesek pályaorientáció gyanánt előadást hallhattak Gosztola Istvántól, Miért lettem építész? címmel, valamint Sántha Csabáné mentálhigiénés szakember a barátság, a szerelem és a társas kapcsolat témáiról beszélt, majd pedig teszteket töltöttek ki a fiatalok.
Az előadó az emberi kapcsolatok szükségességéről beszélt a közönségének. Mint mondta, az emberek életében nagyon fontosak a barátok, az igaz barátok, főleg azért is, mert az igaz szerelem alapja a jó barátság. A diákok megtudták, a szerelem három összetevőből áll: a szenvedélyből, az elkötelezettségből és a barátságból.
Végül mesélt még a régi korok udvarlási szokásairól is.
A mai nap folyamán mind a négy érintett osztály kirándulni megy egy-egy közeli községbe, a Kristály-völgybe és Iszkáz környékére, illetve Budapestre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!