II. Nagy Magyar Turizmus Nap Bécsben – Pápa város részvételével


2012-10-19 21:31:50  | cikk: HuHa  | fotó: KDRMI, Gaál Gyula Is  | 


II. Nagy Magyar Turizmus Nap Bécsben – Pápa város részvételével főképe
Nagy volt az érdeklődés az osztrák turisztikai szakemberek részéről Pápa városának idegenforgalmi kínálata iránt – mondta el hírportálunknak Gaál Gyula Istvánné, a Tourinform Iroda vezetője, az ausztriai turisztikai rendezvényről szóló beszámolójában. A Magyar Turizmus Zrt. immár második alkalommal rendezte meg a bécsi magyar nagykövetségen a Nagy Magyar Turizmus Nap elnevezésű konferenciát, hogy a felhívja a hazai idegenforgalmi lehetőségekre a szomszédos országban élők figyelmét. Az október 4-én tartott programon ezúttal a Balaton régió és a Közép-Dunántúl régió mutatkozhatott be az utazási irodák, tour-operátorok, turisztikai szövetségek képviselőinek és a sajtónak, a rendezvényre az MT Zrt. 11 balatoni turisztikai egyesületet és 15 Közép-dunántúli szolgáltatót hívott meg. Ez utóbbiak között szerepelt a pápai Várkertfürdő és általa Pápa városa. A prémium-kategóriás rendezvény délelőttjén prezentációban mutatták be a megjelenteknek a két régió idegenforgalmi kínálatát. Pápáról a Várkertfürdő és a Termál Kemping mellett az Esterházy-kastély és a Kékfestő Múzeum kapott helyet a bemutatón, az ezt követő workshopon azonban a pápai szakemberek a város templomait, a megújuló barokk Fő teret és a szálláshelyeket is népszerűsítették. A mieink a Várkertfürdő installációját is elvitték a rendezvényre, a látványos dekoráció vonzotta a sajtó munkatársait és a turisztikában dolgozó meghívottakat a pápai „standhoz”.
-Komoly érdeklődést tapasztaltunk mind a fürdő, mind a kastély iránt – fogalmazott Gaál Gyula Istvánné, hozzátéve – a kifejezetten a szakmának szóló programon, nem céltalan prospektusgyűjtés folyt, az érdeklődők valóban azzal a céllal kerestek fel bennünket, hogy megismerjék a város idegenforgalmi kínálatát, amit aztán ügyfeleiknek tovább ajánlhatnak.
Az MT Zrt. által szervezett rendezvény célja, hogy, hogy megismertesse, piacra segítse és elismertesse Ausztriában a hazai turisztikai kínálatot.  A Balaton esetében a kitűzött cél, hogy az éves 200 ezres vendégéjszaka számot tovább növeljék, a Közép-Dunántúlon pedig öt év alatt megduplázzák az osztrák vendégforgalmat. A KSH adatai szerint egyébként 2011-ben közel 810 ezer osztrák vendégéjszakát regisztráltak a magyar szálláshelyeken, ami minden eddiginél többnek számít. A külföldről hazánkba látogató vendégek 12 százaléka Ausztriából érkezik – ez az arány az elmúlt években folyamatosan nőtt -, az osztrákok éves turisztikai költése pedig átlagban 90 milliárd forintra tehető.
A pápai turisztikai szakemberek bíznak abban, hogy városunkat is egyre több osztrák vendég keresi majd fel a rendezvény hozadékaként, amit tovább erősíthet az is, hogy a Várkertfürdő meghívást kapott a Rot-Weiss-Rot in Ungarn elnevezésű, értékesítés-ösztönző akcióban való részvételre a Magyar Turizmus Zrt-től. A 2013. január 1-jétől bevezetendő élménykártya programba, öt Közép-dunántúli szolgáltató vehet részt. Ezek egyike a pápai Várkertfürdő – tájékoztatott az irodavezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!