Átadták a munkaterületet


2012-10-19 12:58:00  | cikk: HuHa  | 


Átadták a munkaterületet főképe
Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás európai uniós projektje keretében rekultiválják a térség 33 régi, felhagyott hulladéklerakóját. Ezek között szerepel a pápai is, melyben 520 ezer m3 hulladék van felhalmozva, a hulladéktest felülete 46 ezer m2 – a rekultiváció során ezt fogják helyreállítani. A projekt nyitórendezvényét egy hónappal ezelőtt tartották, a gyakorlati munkálatok pedig már meg is kezdődtek, a munkaterület átadással. A pápai szeméttelepen tegnap délelőtt vette át a munkaterületet a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező. Az átadáson Molnár István városfejlesztési osztályvezető képviselte a helyi önkormányzatot, jelen volt a kivitelező képviselője és a projektmenedzsment tagjai, valamint a hulladéklerakó volt üzemeltetőjének, a Közszolg Kft-nek a képviselői. -A munkaterület átadáson a kivitelező átvette a munkaterületet a beruházótól. Bejártuk a területet, megvitattuk a felmerülő kérdéseket, pontosítottuk a kiviteli tervet és ezt követően hamarosan megkezdődhet majd a látványos munka is. A helyzet kissé bonyolult, hiszen a beruházó az önkormányzati társulás, ugyanakkor a terület tulajdonosa Pápa Város Önkormányzata, a szeméttelep volt üzemeltetője pedig a Közszolg Kft. – magyarázta az osztályvezető.
A tervek szerint a rekultivációs munkák a jövő évben kezdődnek meg, a területről eltávolítják a növényzetet, lebontják a telepen található épületet, majd a felület nagyságát csökkentő áthalmozás után átmeneti záró réteggel látják el a hulladéktestet. Molnár István hangsúlyozta, a mostani munkafolyamat csak az első szakasza lesz a rekultivációnak, hiszen az átmeneti réteggel ellátott terület végleges lezárása tíz-tizenöt év múlva történhet meg.
Az önkormányzati társulás projektje keretében egyébként összesen hárommillió m3-t meghaladó mennyiségű hulladékot rekultiválnak, mintegy 390 ezer m2 felületen. A beruházás megvalósításához 3,5 milliárd forint támogatást nyert el a térség 158 településéből álló társulás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!