Ismét sikeresen szerepelt a Szó és Kép Színpad


2012-10-18 14:56:24  | cikk: Babos Petra  | 


Ismét sikeresen szerepelt a Szó és Kép Színpad főképe
Immáron kilencedik éve szervezték meg az Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztivált, melynek idén az ajkai Művelődési Központ adott otthont az elmúlt hétvégén. A nagyszabású fesztiválra elsősorban olyan ifjúsági és felnőtt csoportok jelentkezését várták, akik szeretnék megmérettetni produkciójukat mind a közönség, mind a szakemberek, a minősítő zsűri előtt. A fesztiválon a pápai Szó és Kép Színpad is bemutatkozott, a már jól ismert kiváló darabjukkal, a Gondűző borocska mellett című bordaloló színpadi produkcióval, amit március 15-én mutattak be az Esti Kornél Kávéházban. Az előadásban a társulat két kiváló színésze, Rózsás Hajnalka és Csukárdi Sándor játszott, valamint táncos elemekkel Vida Panni és Hujber Bandi, a Pápai Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncosai színesítették a produkciót. Csukárdi Sándor az idős Petőfi képében emlékezett vissza a fiatal költő, a pápai kollégista szellemére 23 vers előadásában.
A megmérettetés élményeiről Csukárdi Sándor, szakmai vezető számolt be hírportálunknak.
- A kéttagú szakavatott zsűri (Perényi Balázs, rendező és dramaturg és Pataki András, a soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház igazgatója) rendkívül jó véleménnyel volt a darabunkról, valamint a közönség is el volt ragadtatva, néhányan úgy fogalmaztak, megelevenedett Petőfi a színpadon. A kritikák nagyon pozitívak voltak, sok meghívást kaptunk az ország különböző részeiről rendhagyó magyarórákra, s egyéb rendezvényekre. Elmondásuk szerint, a darab nagyon jó tananyag-kiegészítő, hiszen a költőt közelebb hozza az ifjúsághoz, emberarcúvá teszi Petőfit. Nagyon örülünk, hogy a darabunk meghívást kapott még a Magyar Művek Szemléjére is, ami decemberben lesz, s itt csak a legjobbak mutatkozhatnak be.
A fesztivál közönség-fődíja továbbra is a hagyományos „Arany Deszka Díj” volt. A közönségszavazáson dőlt el a legjobb színészi alakítások sorsa is. A minősítést az erre jogosult, a Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítő listájáról választott szakemberek végezték el.
A Szó és Kép Színpad ezúttal, legnagyobb meglepetésükre, az országos arany minősítő díjat és a Bronz Deszka Díjat, valamint a szakmai zsűri különdíját és a 2. legjobb férfi színészi (Csukárdi Sándor) alakításért járó díjat haza is hozhatta.
A sikereket követően a társulat továbbra sem pihen, jelenleg lázasan készülnek a novemberi Esterházy-legendák bemutatójára. Ennek a darabnak a célja, hogy az általános iskolásoknak bemutassa, közelebbről megismertesse velük Esterházy Károlyt és Esterházy Ferencet. Természetesen a téli ünnepekhez kapcsolódóan ünnepváró előadással, a Hová lett a hóember című mesejátékkal is készül a csoport a kisebbek örömére.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!