Termelői piac lesz Tapolcafőn? – Ülésezett a tapolcafői testület


2012-10-18 01:07:26  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Termelői piac lesz Tapolcafőn? – Ülésezett a tapolcafői testület főképe
Megtartotta soron következő ülését Tapolcafői Városrész Önkormányzata a település művelődési házának nagytermében tegnap délután. A részönkormányzati képviselők – Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla, Somogyi Zoltán és Zsegraics Gyula elnök – mellett az ülésen részt vett dr. Nagy Krisztina aljegyző, valamint Bánhidi László, a Városgondnokság vezetője.
Napirend előtti felszólalásában Zsegraics Gyula a tapolcafőiek nevében köszönetét fejezte ki a Pápai Gazdasági Szakképző Iskolának az ajándékba kapott hat darab számítógépért. A készülékek a település számítógép-szobájába kerülnek.
Az első napirendi pont során a civil kezdeményezésre létrehozni kívánt tapolcafői termelői piacról tanácskoztak a jelenlévők. Az ülésen elhangzott, az elképzelés megvalósításának több variációja is lehet – végül a részönkormányzati képviselők egyhangú támogatásukról biztosították a helyi piac kialakítását, amely a tapolcafőiek számára lehetőséget biztosítana majd saját termékeik értékesítésére.
A második napirendi pontban Tapolcafői Városrész Önkormányzata 2012. évi költségvetési előirányzatának felhasználásáról döntött a testület. A tapolcafői részönkormányzat megalakulásakor 2 millió forint támogatást kapott a költségvetéstől, ebből pedig 200 ezer forintot tartalékba helyeztek idei évi felhasználásra. Az összegből 50 ezer forint értékben a játszótéri játékok javítását, fejlesztését valósítják meg, míg a fennmaradó 150 ezer forintot a kultúrházat érintő eszközbeszerzésre és javítási munkálatokra fordítják.
Ezt követően Bánhidi László tartott beszámolót a falugondnok tevékenységéről, amelyet a városgondnokság felügyel. Mint mondta, a falugondnok és a városgondnokság szakemberei között napi kapcsolat van, a felmerülő problémákat pedig igyekeznek azonnal orvosolni. Bánhidi László véleménye alapján jól működik a falugondnoki szolgálat, amit az intézményvezető tájékoztatása szerint a lakosság pozitív visszajelzései is igazolnak.
A továbbiakban tájékoztató hangzott el a tapolcafői civil szervezetek tevékenységéről, majd vegyes ügyek tárgyalásával zárült a részönkormányzat ülése.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!