Barangolás a barokkban - Projektnap az Erkelben


2012-10-17 20:31:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Barangolás a barokkban - Projektnap az Erkelben főképe
A tavalyi évhez hasonlóan az idén is három projektnapot szervez az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola a napköziseknek. Így történt ez ma is, az első projektnapon, amikor is a barokk kor jegyében zajlott a jó hangulatú délután.  Kindertné Surányi Lívia, az alsós munkaközösség vezetője érdeklődésünkre elmondta, a projektnapokat elsősorban a jeles napokhoz szeretnék kötni, a mai egy különleges alkalom, amikor is a barokk kor világába csöppenhettek a gyerekek.
- Szeretnénk a tanulóinkkal a barokkot közelebbről is megismertetni, hiszen iskolánk bázisintézménye az Esterházy-kastélynak, s nagyon sok diákunk táncol a kastély különböző rendezvényein, valamint zászlóforgatóink is sokszor szerepelnek. Örülnénk, ha kedvet kapna még több tanulónk és csatlakozna a Barokk Baráti Körhöz is.
A délután egy prezentációval kezdődött a barokk korról Kindertné Surányi Lívia előadásában, aki részletesen mesélt e korról, kitért az építészetre, a festészetre, a szokásokra, az ételekre és a végén egy kis illemtant is tanított a gyerekeknek. Mivel a barokk korról volt szó, természetesen nem felejtkezhettek el a zenéről sem. A Bartók Béla Zeneiskola néhány tanára hangszereket mutatott be, valamint Szabó Tamás fényképes vetítést tartott a kor hangszereit bemutatva.
Az alsós osztálytermek műhelyekké váltak és mindenki alkothatott kedvére. Volt olyan osztály, akik legyezőt, de voltak, akik parókát készíthettek. Az Esterházy-kastély jóvoltából lehetőség nyílt korhű ruhákba beöltözni és azokban lefényképezkedni.
Ez idő alatt a kistornateremben Müller Zoltán táncpedagógus és Rabi Erika segítségével a barokk tánc alaplépéseit sajátíthatták el az ügyes léptű tanulók.
A következő projektnap télen lesz, az ünnepekhez kötődően.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!