Afrikai hangulat a Pegazus Színház bábelőadásán


2012-10-16 18:10:16  | cikk: Babos Petra  | 


Afrikai hangulat a Pegazus Színház bábelőadásán főképe
A 2012/2013-es évad gyermekszínházi bérletének első darabját mutatják be – a Hottentotta című zenés bábburleszket – a pápai Pegazus Színházban október 15-től decemberig. A darabot a társulat négy kiváló színésze, Rózsás Anna, Valler Kata, Végh Zsolt és Németh J. Szilárd előadásában láthatja a gyermekközönség. Írója, tervezője és rendezője Sarkadi-Nagy László, zenéjét Kovács Norbert szerezte.
- Minden évadot egy vidámabb, könnyedebb előadással kezdünk. Ez így is történt az idén is, hiszen a Hottentotta egy interaktív, zenés bábburleszk. A 20. századi darab Afrikába varázsolja a gyermekközönséget, rengeteg énekkel és nevetéssel és természetesen majommal, oroszlánnal, krokodillal, vízilóval, kókuszdióval és fűszoknyás bennszülöttekkel. A Hottentotta egy ma is élő afrikai törzs, amiből mi csak a nevüket használjuk, illetve Afrikát, ami különlegességet ad. Szerettük volna az előadással a gyerekeknek bemutatni, hogy a dzsungelben, az ottani állatok, növények között is gyerekek a gyerekek, akik szeretnek játszani, tanulni és szeretik a mesét. Három fiatal éppen a reggelire valót vadássza, amivel nem járnak nagy sikerrel. Tanítójuk, Gambele megmenti őket egy tojással. Ezért cserébe, tanulniuk kell. Afrikában a kókuszokat kell megszámolni. Gambele megkérdezi tőlük, hogy miért hosszú az elefánt orra, s végül is innen indul a bábelőadás, ami elmeséli, hogy ez nem volt mindig így, nem volt hosszú az elefánt orra. A játék során megismerkedünk Fülenaggyal, az elefánttal, aki szinte egy gyermek. Szeretné megismerni a világot, mindenre kíváncsi, mindenkit kérdez, amivel mindenkinek az agyára megy, s ebből hihetetlenül sok vidám szituáció keletkezik, addig, míg bajba nem sodródik a kis elefánt, a krokodil és az oroszlán karmai közé nem kerül. A nagy huzakodás közben az elefánt orra megnyúlik, ami egy váratlan fordulat, s ezzel elnáspángolja az őt megtámadó állatokat. Innentől fogva mindenki tudja már, miért is hosszú az elefánt orra - mesélte el Végh Zsolt színész.
Végül hozzátette, a darabot tegnap mutatták be először a pápai közönségnek, nagy sikerrel.
A színház soron következő előadása a Brémai muzsikusok című zenés bábjáték lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!