Duatlon: Horváth Gábor Magyarország Diákolimpia bajnoka


2012-10-16 12:51:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Duatlon: Horváth Gábor Magyarország Diákolimpia bajnoka  főképe
A 2012/2013. tanévi Duatlon Diákolimpia Országos Döntőjét idén a Szekszárdi Sport-, és Szabadidő Központban rendezték. A rendezvényen együtt indultak, de külön értékelték az igazolt és a versenyengedéllyel nem rendelkező sportolókat, 1300-nál is több diákot. A Magyar Diáksport Szövetség előírása szerint „B” kategóriában csak azok indulhattak az országos döntőn, akik részt vettek az iskoláikhoz tartozó megyei rendezvényen. A minél nagyobb biztonság érdekében a Sportcentrum területén, illetve a szomszédos utcákon kijelölt futópályán, valamint a kerékpározásnak fenntartott Keselyűsi úton teljes útzár mellett vetélkedhettek a duatlonisták. A verseny a legfiatalabbak futamával - 500 méter futás, két kilométer kerékpározás és egy újabb, 250 méteres futószakasszal kezdődött, és az V-VI. korcsoportos lányok vetélkedésével (3 km futás, 12 km kerékpározás, 1,5 km futás) zárult. Az országos döntő - rangjához illően - izgalmas futamokat, nagy csatában eldőlt helyezéseket és magabiztos győzelmeket egyaránt tartogatott a több ezres nézőközönségnek. Az évről-évre nagy mezőnyt felvonultató viadalon a pápai iskolákat három tanuló képviselte, akik idén is remek eredményeket értek el. Horváth Gábor (Petőfi Sándor Gimnázium) megnyerte korosztálya versenyét, Kertész Réka (PGSZKI) a dobogó harmadik fokára állhatott fel illetve Kertész Dávid (Türr István Gimnázium) a 8. helyet szerezte meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!