Birtokba vehették a gyalogosok a megújult Fő teret


2012-10-15 20:44:22  | cikk: HuHa  | 


Birtokba vehették a gyalogosok a megújult Fő teret főképe
Egyelőre ugyan csak egy részét és csak átmeneti időre, de ma délutántól a megújult Fő téren közlekedhetnek a gyalogosok, ugyanis megkezdődött a Fő tér nyugati oldala mellett futó járda építésének első szakasza. Ez a Korvin utcai kereszteződéstől (OTP sarok) az Erste Bankig terjedő közel száz méteres darabot jelenti. Az építkezés első lépése a gyalogos forgalom elterelése volt, hiszen holnap már megkezdik a régi járda bontását, a munkagépek közlekedési útjának kialakítását. A gyalogos forgalom ma 17 órától tehát a Fő tér már elkészült nyugati oldalán bonyolódik, a „korzón”. A közlekedők számára fenntartott helyet kordonok jelölik, a járda menti épületek megközelítésére pedig kis bekötő szakaszokat alakítottak ki. A kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója, Vörös László arra figyelmeztetett, a kordonnal lezárt – gyalogosok számára fenntartott – területen kívül építkezés folyik, így tilos a kordonon túli területen tartózkodni, ott közlekedni. A járdaépítés során az épületek megközelíthetőségét folyamatosan biztosítják, és a lehető legkevesebb kellemetlenséget kívánják okozni az itt élőknek, itt dolgozóknak és az itt lévő szolgáltatók ügyfeleinek, ám arra számítani kell, hogy az építkezés miatt néhány percet olykor várakozni kell az épületekbe való bejutásra. Az építkezés előrehaladásával a gyalogosok számára kialakított terület változhat is.
Az első szakasz építése várhatóan egy hónapig tart majd. A régi járdát felbontják, az új járófelület murvaalapot, majd teherhordó betonréteget kap, és erre kerülnek a burkolókövek. Az új járda hasonló szélességű lesz, mint a mostani, mellette a már megépített úttestig zöldfelületet alakítanak ki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!