Újra intenzív kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat működik a városban


2012-10-15 19:47:06  | cikk: HuHa  | 


Újra intenzív kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat működik a városban főképe
Néhány évvel ezelőtt indult meg a Pápai Rendőrkapitányságon a kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat, melyhez Pápa Város Önkormányzata vásárolta meg – támogatásként – a két kerékpárt. A kerékpáros járőrözés most  ismét intenzíven zajlik, a határrendészeti és közbiztonsági osztály, valamint a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztály munkatársai  napi rendszerességgel használják a kétkerekűeket munkájuk során.
-A látható rendőrség elvéből kiindulva hatékonyabb szolgálatszervezéssel ismét intenzívebben tudunk kerékpáros járőrszolgálatot ellátni. A biciklis rendőrök elsődlegesen bűn- és baleset-megelőzési feladatokat látnak el és lakossággal való kapcsolattartási tevékenységet végeznek a város területén, de a kerékpárutakon közlekedők szabályosságát is ellenőrzik – mondta el Derczó Zoltán rendőr hadnagy a régi-új szolgálati formáról. A kerékpáros rendőrök  a városnak azon területein járőröznek, amelyek gépjárművel nem vagy csak nehezen érhetők el. Így az Öreghegyben, a közléken, a Várkertben, a Tókert szűk utcáin és a kerékpárutakon látják el feladatukat. A kerékpáros rendőrök egyébként példát is mutatnak a szabályos biciklis közlekedésből, hiszen kerékpárjaik a KRESZ előírásainak megfelelően vannak felszerelve és használják a kerékpáros sisakot is. Az időjárási előrejelzés szerint ez a szolgálat még hosszan biztosítható, hiszen a tél beálltáig tudják használni a bicikliket a rendőrök.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!