Pápai tornagyőzelem a Halassy tornán


2009-12-23 16:20:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai tornagyőzelem a Halassy tornán főképe
A Pápai SE-Termál csapata egy gyöngyösi tornával búcsúzott az idei vízilabda küzdelmektől. A Halassy Olivér tornán a mieink Nyíregyházával és a házigazdákkal mérkőztek meg. Studringer Béla ezúttal elsősorban a fiataloknak szavazott bizalmat, akik éltek is a lehetőséggel.

- Először a volt szolnoki OB I-es játékosokkal felálló nyíregyházi csapat ellen szálltunk vízbe – kezdte a beszámolót a csapat edzője. Az elején kicsit zavarodottan játszottunk, majd taktikát váltottunk, kimentünk szoros védekezésre és 5 méteren kívülről próbálkoztunk az ellenfél kapuja előtt, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 18-12-re megnyertük az összecsapást. Ezt követően a házigazda Gyöngyös következett, ahol a jó helyzetkihasználásnak köszönhetően 4 góllal elhúztunk az első félidőben. A játékvezető igyekezett a hazaiakat segíteni, de mi ezt is elbírtuk és 10 góllal jobbnak bizonyultunk az ellenfélnél. Ezzel a második diadallal meg is nyertük a kupát, ami azt gondolom, az év egyik legfontosabb és legjobb eredménye. Meg kell említeni, hogy a torna legjobb kapusa a mi csapatunkból került ki, Kovács Kristóf nagyszerűen őrizte a kapunkat, valamint a legjobb játékos díját is bezsebeltük a 18 éves Lantos Zalán révén, aki óriási tehetség.

A csapat most rövid pihenőre vonul, az edzések január 5-én kezdődnek, a bajnokság pedig márciusban folytatódik.

Képek:

nincsenek képek

Halassy Olivér 1909. július 31.-én született Budapesten és rendkívül sikeres pályafutása során csak egyetlen klub, az Újpesti Torna Egylet színeiben versenyzett. Újpest, a mai IV. kerület egyik legnépszerűbb, köztiszteletnek örvendő polgára volt. Fiatalon, nyolc éves korában villamos baleset következtében bal lábát a lábszár középtől amputálni kellett. Nagy álma, hogy, kiváló futballista legyen így nem válhatott valóra. A Tungsram uszodában vigasztalódott és 17 éves korától sorra nyerte a hosszútávú gyorsúszó és folyamúszó bajnokságokat. Közben a labda varázsa is vonzotta vízilabdázni kezdett. Legnagyobb sikerét 1931-ben, a Párizsban rendezett Európa-bajnokságon aratta, ahol az 1500 méteres gyorsúszásban zuhogó esőben, csodálatos küzdelemben alig 1.6 másodperces különbséggel győzött. A több ezres közönség felállva ünnepelte. Az Európa-bajnokság hősének kiáltották ki. De az első helyen végzett vízilabda csapatnak is egyik legjobbja volt. A kettős szerepet, az úszást és a pólót még rendkívüli fizikai képességeivel sem vállalhatta sokáig. Válaszút elé került és hosszas huzavona után végül a póló mellett döntött. Két olimpián, Los Angelesben és Berlinben bizonyult a bajnokcsapat motorjának technikai felkészültségével, taktikai érzékével és mindent elsöprő győzni akarásával. Párizs után még két Európa-bajnokságon Magdeburgban és Londonban járult hozzá a magyar póló a világelsőségének megőrzéséhez. Halassy Olivér a civil életben is megmaradt újpestinek. A városházán dolgozott számtanácsosként. A nehéz időkben üldözötteknek is segítségére volt. Tragikus körülmények között, éjszakai utcai rablótámadás áldozataként alig 37 évesen hunyt el 1946. szeptember 10.-én. Mintegy ötezer gyászoló kísérte utolsó útjára a magyar sport, Újpest egyik kiválóságát. Életútja elismeréseként Magyar Örökség díjban részesült.

Forrás: www.mob.hu
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!