Megkezdik az üvegtető felszerelését a mozinál


2012-10-15 07:36:28  | cikk: mo  | 


Megkezdik az üvegtető felszerelését a mozinál főképe
A hét első felében felszerelik a mozi üvegtető-szerkezetét. A múlt héten érkezett meg az a körülbelül 40 négyzetméternyi, 2,5 nm-es lapokból álló üvegfelület, amely a féltetőt képezi majd a mozinál. A nagyszilárdságú, edzett biztonsági üveg táblákban kerül fel a már korábban, kb. két hónapja felszerelt fogadószerkezetre. Az ilyen típusú, edzett biztonsági üveggel készült tetőszerkezet kuriózum, hiszen ilyen még egyáltalán nincs Pápán – tudtuk meg Németh Csabától, a Pápai Városfejlesztő Kft. műszaki munkatársától. A szakember elmondta azt is, a felület kitűnően ellenáll a mechanikai, akár nagyobb fizikai hatásoknak.
- Az edzett üveg tulajdonképpen úgy készül, hogy a sík üveget magas hőmérsékletre felmelegítik, majd hirtelen lehűtik, így nagy szilárdságú felület keletkezik, viszont ettől rideg is lesz az üveg, így később már nem alakítható. Emiatt nem lehetett meghozatni az üveget az acélszerkezet elkészülte előtt. Pontosan le kellett mérni a fogadószerkezetet és azután lehetett legyártani az üvegszerkezetet – magyarázta Németh Csaba.
A szakember érdeklődésünkre elmondta azt is, ennek az üvegtípusnak az az előnye, hogy bár rendkívül ellenálló, de ha mégis eltörne, akkor nem törik szilánkosra, hanem egyszerűen térhálósodik és fent marad a helyén.
Németh Csaba tájékoztatott, a körülbelül 40 négyzetméteres, befelé lejtő üvegtetőt a gyártáskor elkészített furatok segítségével, pontszerű megfogószerkezettel erősítik a mozi épületére szerelt acélszerkezethez. Az esővizet az épületen végighúzódó burkolt csapadékcsatorna vezeti el.
A szakember közölte azt is, a dolgozók ma megkezdik az üvegszerkezet felszerelését és néhány napon belül végeznek is a munkálatokkal. Így várhatóan a hét második felében a pápaiak meg is csodálhatják a mozi új homlokzatát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!