Beindult a sakkszezon


2012-10-15 07:10:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Beindult a sakkszezon főképe
Hagyomány, hogy a Pápai SE sakk szakosztálya október tájékán szezonnyitó versenyt rendez, melyet a májusi szezonzáró kupa foglal keretbe. Bárki indulhat ezeken a versenyeken, nevezési díj nincs. A szezonnyitón a Pedagógus Művelődési Otthonban öt csoportban, 17 felnőtt és 32 iskolás vett részt. Másnap pedig a megyei bajnokság első fordulóját rendezték, a mieink ellenfele Tapolca volt. A két versenyről Kiss Csaba, a Pápai SE szakosztályvezetője tájékoztatta hírportálunkat.
- A háziversenyen több résztvevőre számítottam, a játékosok számától függően vagy svájci rendszerű 7 fordulós, vagy 6 fordulós dupla körmérkőzést játszottak vagy 5 fordulós szimpla körmérkőzést. Több kategóriában azért előre lehetett tudni a győztes kilétét, akik rendszeresen hozzánk járnak edzésre, persze előnnyel indulnak azokkal szemben, akik csak ritkán játszanak. A felnőtt mezőnyben rengetegen hiányoztak különböző okok miatt. A legkisebbek mezőnyéből kiemelném a 2004-es születésű Varga Dánielt, aki alig egy éve jár hozzánk, Dani 100 százalékos teljesítménnyel nyerte meg a csoportját és nagyon komolyan veszi a sakkozást. Gyakran járunk környékbeli versenyekre is a fiatalokkal, voltunk már Móron, Kapuváron, Celldömölkön, Ajkán, Noszlopon, Balatonfüreden, és részt veszünk a Veszprém megyei általános iskolás csapatbajnokságban is. Remélhetőleg a diákjaink a Város Diákolimpián is jól fognak szerepelni, mely várhatóan október végétől indul majd.
A megyei bajnokságban a jó játékerőt képviselő Tapolca látogatott Pápára, a felnőttek 4.5-7.5 arányban kikaptak, Kiss Csaba szerint érvényesült a tudásbeli különbség, de a kezdés biztató a későbbiekre nézve.
- Tudtuk, hogy Tapolca erős, de az 5.5 pontnak azért jobban örültem volna. Tavaly még jobban kikaptunk ennél, ha úgy vesszük előreléptünk. Három új igazolásunk is játszott, de egyelőre nem bizonyultak húzóembernek. Egy ifjúsági és egy női játékost is szerepeltettünk, az ifi, Margl Roland nyert is, ő nagyon komolyan veszi a sakkot, komoly játékos lehet majd belőle és biztos vagyok benne, hogy a felnőtt csapatban is előrébb kerül az évek folyamán.

Pápai SE – Tapolca 4.5 – 7.5
Nyert: Kerecsényi Zoltán és Margl Roland.
Fél pontot szerzett, azaz döntetlent játszott: Varga Gyula,  Buzás Gyula, Kiss Csaba, Gyutai Nándor és Katona György.

A csapat legközelebb október 28-án Révfülöpre látogat, ahol jók az esélyeik, hiszen a mezőny leggyengébb csapatához utaznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!