Habkönnyű szórakozás – Megkezdődött a Vajda-bérlet 2012/2013-as színházi évada


2012-10-14 20:33:00  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Habkönnyű szórakozás – Megkezdődött a Vajda-bérlet 2012/2013-as színházi évada főképe
A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Fiatalság, bolondság cím zenés vígjátékával kezdődött a Vajda-bérlet 2012/2013-as színházi évada tegnap este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.
A Fiatalság, bolondság – ahogyan számítani lehetett rá – nem árult zsákbamacskát, igazi habkönnyű, látványos és szórakoztató színházi élményt nyújtott az operett műfaj kedvelőinek.
A történet pofon egyszerű: Bán Sándor tenorista és szívtipró után bolondulnak a gyengébbik nem képviselői, négy tizenéves leányka például megalapítja a Bán Sándorért Rajongó Bakfisok Klubját. Dömsödi Babszi, a klub elnöke egyenesen Velencébe utazik, hogy szembesítse rajongásukkal imádatuk tárgyát. Időközben aztán belép a képbe Palkó Jozefin, az Édes élet cukrászda tulajdonosa, valamint Szándék Lajos, az érte epekedő segéd, továbbá Dodó, Bán Sándor életművész titkára, majd még sokan mások.
A szálak szépen összekavarodnak, de az egy percig sem kérdéses, hogy a végén mindenki megtalálja a párját és beköszönt a totális happy end. A műfaji követelmények mentén haladó cselekmény ugyan kiszámítható és sablonos, de ugye egy operett esetében sokkal inkább az ének, a látvány, valamint hangulatteremtés a mérvadó – utóbbiakból pedig jelesre vizsgázott a Fiatalság, bolondság.
A kétszer 50 perces játékidő során a kifogástalanul megkomponált, emlékezetes táncos koreográfiák, valamint a remek zenei betétek tökéletesen illeszkednek bele az eseménysorba, miközben a színpadról végig árad a könnyed vidámság és a burjánzó romantika.
Az egyenletesen jól teljesítő színészek közül kiemelkedik a Jozefint megformáló Lapis Erika, aki végig sokoldalú, mesteri alakítást nyújt, szenvedéllyel telített jelenetei sokáig felejthetetlenek maradnak. Vele szemben lefelé lóg ki a szereplőgárdából a szívtipró tenoristát játszó Tóth Sándor a kelleténél jóval erőtlenebb alakításával, amivel hiteltelenné teszi a karaktert.
Mindent egybevetve egy töretlen derűt sugárzó, szórakoztató limonádéval indult a Vajda-bérlet 2012/2013-as színházi évada, amely a következő alkalommal egészen más vizekre viszi a színházszerető közönséget, ekkor ugyanis a világhírű családi drámát, a Kramer kontra Kramert láthatják az érdeklődők.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!