Ismét Pápai Agorát tartott a Demokratikus Koalíció


2012-10-12 23:37:22  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Ismét Pápai Agorát tartott a Demokratikus Koalíció főképe
A demokratikus ellenzék közös felelőssége, hogy leváltsa az Orbán-kormányt, ennek érdekében pedig együttműködésre van szükség – hangsúlyozta Baracskai József, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ma délután pártja pápai szervezetének sajtótájékoztatóján a Kossuth utcai Kossuth-szobornál.
A helyi DK a Pápai Agora elnevezésű kezdeményezés-sorozatának keretein belül választási regisztráció elleni aláírásgyűjtést, valamint szórólapozást is tartott a sajtótájékoztató mellett a délután folyamán.
Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi koordinátora kiemelte, fontosnak érzik az emberekkel történő közvetlen párbeszédet, továbbá a közeljövőben a város több pontján esedékes kitelepüléseik alkalmával tartós élelmiszert és ruhaneműt tartalmazó felajánlásokat szeretnének gyűjteni a rászorulóknak.
Baracskai József az eseményen aktuálpolitikai kérdéseket taglalva elmondta, véleménye szerint a választási regisztráció bevezetése antidemokratikus lépés, amivel a Fidesz a saját totális hatalmát akarja kiépíteni. Tájékoztatása alapján a DK politikusai országszerte járják a vidéket, hogy első kézből halljanak az emberek problémáiról, egyúttal aláírásokat gyűjtsenek a választási regisztráció ellen.
Az országgyűlési képviselő többek között erősen kritizálta a járások rendszerének kialakítását, amit olyan átgondolatlan döntésnek nevezett, amelyet számos bizonytalanság vesz körül. A politikus hozzáfűzte, a Regionális Fejlesztési Tanács a Gyurcsány-kormány alatt szavazta meg azokat a fejlesztéseket, amiknek jelenleg szemtanúi vagyunk Pápán. – Ezeknek a velejárói a most is zajló építkezések, munkálatok. Tehát a Gyurcsány-kormány nem romokat hagyott itt, hanem építő köveket, amikből szépülhet a környezetünk – fogalmazott Baracskai József.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!