Térdre, Amerika! – Tengerentúli világversenyre készül a Pannónia Power SE


2012-10-12 22:30:52  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Térdre, Amerika! – Tengerentúli világversenyre készül a Pannónia Power SE főképe
Közeleg a Pannónia Power Sport Egyesület eddigi fennállásának legnagyobb megmérettetése: a klub két fekvenyomója november 3-án Las Vegasba utazik, hogy sikeresen szerepeljen a sportág legrangosabb versenyén.
Farkas Tamás, a Pannónia Power SE elnöke és edzője hírportálunknak elmondta, Horváthné Balogh Piroska, valamint Nagy Rita személyében két rutinos versenyző méretteti meg magát a tengerentúlon.
– Hamarosan elérkezik az idő, hogy városunk erőemelő sportágának legnagyobb sikerét érjük el Las Vegasban. Azóta készülünk erre a versenyre, mióta elkezdtünk edzeni. Eleinte hat versenyzővel számoltunk, de végül közülük kettő tudott megfelelni az indulással járó anyagi feltételeknek. Klubunk két tapasztalt sportolója, Horváthné Balogh Piroska, valamint Nagy Rita Európa- és világbajnoki címekkel a hátuk mögött pályafutásuk legnagyobb, legnehezebb versenyére készülnek. Furcsa lesz, hogy ilyen távolra kell utaznunk, hiszen eddig – főként az anyagi lehetőségeink miatt – csak európai helyszíneken versenyeztünk. Most viszont itt lesz a lehetőség, hogy szakmailag megmérettessük magunkat a világ legnagyobb fekvenyomó versenyén – fogalmazott Farkas Tamás. Megtudtuk tőle, már az utolsó simítások zajlanak a két versenyző felkészülésében, akik Las Vegasban a fekvenyomóruhás, illetve a fekvenyomóruha nélküli kategóriában is elindulunk.
A pápai sportolóknak nem sok idejük lesz akklimatizálódni: szombaton este érkeznek meg Las Vegasba, és hétfőn már versenyezniük kell. Rita 67,5 kilóban indul, edzője 140 kilogramm körüli nyomást vár el tőle. Piroskának a 75 kilósok között kell helytállnia, és Farkas Tamás szerint a 160 kiló feletti teljesítményre is képes lehet.
– Mindkét versenyzőnknek többet kell teljesítenie, mint eddig valaha. Óriási taktikai csata folyik egy-egy ilyen versenyen, ezért ha kevesebb is elég lesz a győzelemhez, akkor pusztán hiúságból nem kockázatunk feleslegesen. Hosszú, 10-15 éves munka eredménye lesz az amerikai versenyen való részvételünk. Szeretnénk, ha ezt a sikerünket, hogy eljutunk Las Vegasba, magukénak éreznék mindazok, akik szurkoltak nekünk, edzettek velünk, figyelemmel kísérték eddigi tevékenységünket, és főleg azok is, akik támogattak minket. Továbbá szeretnénk, ha a városban és az országban mindenki magáénak is tulajdonítaná ezt a sikert. Az olimpián is megmutatkozott, hogy a magyar sportolók akkor is kiváló teljesítményre képesek, ha sokkal kevesebb támogatásból készülnek fel, mint azok, akikkel felveszik a versenyt – zárta gondolatait a Pannónia Power SE vezetője.
Nagy Rita érdeklődésünkre kifejtette, régóta a 60 kilogrammosok mezőnyében versenyez, és tavaly döntött a súlycsoportváltás mellett. – Ha egy sportoló nagyobbat akar nyomni, akkor időnként súlycsoportot kell váltania, így kerültem tavaly a 67,5 kilósok közé. Az edzőmmel úgy időzítettünk, hogy a novemberi versenyre erősödjek bele az új súlycsoportomba, ekkor kerüljek csúcsformába. Las Vegasban mindenképpen szeretnék dobogóra állni, ahol ki akarom nyomni a 140 kilót, és azt sem tartom lehetetlennek, hogy új világcsúcsot állítok fel – tekintett előre a rutinos pápai sportoló.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!